tache de beaute facebook

Afslanken

Afslanken

voeding, afslanken en gewichtsbeheersing

We nodigen je van harte uit om een afspraak te maken om geheel vrijblijvend en kosteloos je eet- & leefgewoonten te analyseren. We sommen dan op wat je kan doen op voedingsvlak om een mooier figuur te bekomen en te behouden. Een goed begin is het halve werk. Op deze pagina krijg je 7 tips om te zorgen dat je klaar bent om af te vallen. Wij helpen je om een gezond gewicht te bereiken.

Tip 1:

We meten jouw gewicht, BMI, metabolische leeftijd, visceraal vet en totaal vetpercentage. Hiermee krijgen we een precies beeld van je lichamelijke conditie en samenstelling.

Tip 2:

Ga alleen afvallen als het mag en als je er klaar voor bent. In sommige gevallen is het beter om niet te beginnen met afvallen, bijvoorbeeld als je zwanger bent, borstvoeding geeft of ouder bent dan 70 jaar. Dit geldt ook bij  ziekte of bij een BMI hoger dan 30. Ook als je verdrietig bent, is het goed om te wachten tot je je beter voelt. Desondanks begeleiden we jou graag in het omgaan met moeilijke omstandigheden.

Tip 3:

Stel je streefgewicht vast of nog beter: de gewenste kledingmaat. Kies een realistisch doel. Heb je een getal in je hoofd? Probeer dan geleidelijk af te vallen. Dat wil zeggen: een halve kilo tot 1 kilo per week. Méér is niet goed. Op deze manier is afvallen ook beter vol te houden.

Tip 4:

Maak goede voornemens. Voornemens helpen je bij het vastpinnen op jouw doelstelling. Laat je niet verrassen door verleidingen, maar maak van tevoren een goed plan. Zelfkennis, en weten waar je valkuilen liggen, wapenen tegen verkeerde gewoontes. 

Tip 5:

Maak gebruik van onze professionele begeleiding. Als gewichts- en gezondheidsconsulent zijn we er om jou te helpen bij het aanpassen van je leefstijl. Wij denken mee over de noodzakelijke aanpassingen in je voedingspatroon en hoe we dit kunnen aansluiten bij je wensen en voorkeuren. We kunnen je ook advies geven als je bijvoorbeeld hoge bloeddruk of diabetes type 2 hebt. 

Tip 6:

Vraag steun bij familie en vrienden. Samen eten en drinken is gezellig, maar dit maakt het lastig om een taartje te weigeren op een verjaardag of geen zoutjes te pakken..... Vraag hulp aan die mensen waarvan je weet dat ze jou zullen steunen, die rekening met je houden, en je niet snel iets opdringen. Overweeg of je kunt samen sporten. Krijg je toch iets aangeboden wat je niet wilt eten, zeg dan gewoon ‘nee’. Je hoeft je niet te verantwoorden of te verontschuldigen.  Alleen jij neemt beslissingen over wat je wel en niet eet.

Tip 7:

Het is belangrijk om je huidige leef- en voedingsgewoontes onder de loep te nemen. We nemen hiervoor steeds uitgebreid de tijd om alles goed te analyseren.

Heb je nog vragen?

 Bel 0478625866 voor een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.