tache de beaute facebook

Acné

Acné

acne behandeling

Wanneer je last hebt van acné, ben je bij ons aan het goede adres! Wij zijn namelijk echt gespecialiseerd in acné. Voor jong en voor oud.

Hoe kunnen puistjes ontstaan?

 1. Door te veel dode huidcellen en daardoor afsluiting van de uitvoergang van de talgklier
 2. Verhoogde talgklierwerking
 3. Micro-organismen
 4. Hormonen / menstruatie / zwangerschap
 5. Erfelijke factoren
 6. Voeding (voedingsmiddelen met hoog vetgehalte bv. chocolade, kaas, noten of met jodium bv. schaaldieren)
 7. Stress
 8. Mechanische factoren (druk en wrijving; bv. druk van een helm, randje slip)
 9. Chemische producten (bv. olie, chloor)
 10. Roken

Wat zijn acné micro-organismen?

Op onze huid leven verscheidende bacteriën, zo ook de Propionibacterie acnes. Dit is een bacterie die bij voorkeur diep in de talgklier leeft waar weinig zuurstof aanwezig is. Hij produceert het enzym lipase waarmee hij in staat is triglyceriden te splitsen in glycerol en vetzuren.
Het glycerol gebruikt hij als koolstofbron voor zijn groei. De vetzuren zijn afvalproducten die met de talg mee naar het huidoppervlak worden vervoerd, en spelen een rol als zuurmantel. Bij afsluiting van de talgklier kunnen de vrije vetzuren niet via de huid worden afgevoerd en daardoor raken de talgwanden geïrriteerd waardoor er ontstekingsverschijnselen (de rode, pijnlijke knobbels) ontstaan.

Wanneer de Staphylococces epidermis (ander soort bacterie) in de haarfollikel terecht komt, ontstaan de gele koppen. Zij veroorzaken een bacteriële ontsteking met pusvorming.

Acné & Hormonen

Ze hebben een grote invloed op acné, vooral de mannelijke (Androgene) hormonen bv. Testosteron. Zij zorgen oa. voor het indikken van het talg en de sterke verhoorning in de talgklier. Progesteron is bij vrouwen de boosdoener.

Kenmerken acné

Men treft acné het meeste aan op het gezicht, de hals, borst/ decolleté en de rug. Zowel vrouwen als mannen krijgen in hun puberteit last van acné, en zelfs op latere leeftijd kan men nog acné krijgen. Bij vrouwen is het dan aan te raden om de hormoonspiegel te laten nakijken, wellicht zijn er te veel mannelijke hormonen (androgenen) in het bloed. Indien men rookt, is het aangeraden om hiermee te stoppen.

Acné bestaat meestal uit: mee-eters, rode ontstekingen (papels), gele puisten (pustels), verdikte hoornlaag (te veel dode huidcellen) cysten en abcessen.

Er zijn 2 soorten mee-eters: Zwarte of open mee-eters noemen we: blackheads. De witte of gesloten mee-eters noemen we whiteheads.

Hoe kom ik van mijn acné af?

Door agressieve, te sterk ontvettende, alcoholhoudende producten te gebruiken, reageert de huid door nog meer talg aan te maken. Veel zonnen in de hoop dat uw huid droger wordt, verergert juist de acné.

Wat moet je dan wel doen?

Stap 1. Maak een afspraak bij Tache de Beauté voor een vrijblijvende huidanalyse / intakegesprek. Goed advies is immers goud waard!

Stap 2. Volg het behandelplan

Stap 3. Eet gezond en drink veel water en volg ons voedingsadvies.
Alleen al met onze voedingssupplementen, boeken we schitterende resultaten!

Stap 4. Neem voldoende nachtrust

Stap 5. Gebruik Jane Iredale make up die je huid laat ademen en anti-bacterieel werkt

Hoeveel acné behandelingen heb ik nodig?

Helaas kunnen wij je nooit exact vertellen hoeveel behandelingen er nodig zijn om acné-vrij te worden. Een aantal factoren, waaronder een consequent gebruik van de thuisverzorging, in acht nemen van gezonde voeding, onze verzorgingen in het instituut,.... dragen elk bij tot een succesvol resultaat.

Thuisverzorging acné behandeling

Belangrijk is dus dat je jouw huid op de juiste wijze reinigt en regelmatig van dode huidcellen ontdoet. Tijdens het intakegesprek wordt duidelijk welke behandeling geschikt is voor jouw huid. We stellen voor jouw verzorging in het instituut en thuis een persoonlijk behandelplan op. 

Acnélittekens

Soms is de verleiding te groot om zelf puistjes te lijf te gaan of er aan te gaan krabben. Helaas ontstaan er dan vaak littekens (kleine putjes) of pigmentvlekjes. Ons advies is dan ook : Niet krabben of puistjes zelf uitduwen!! Dit voorkomt pigmentvlekken en littekens. Heb je toch een aantal oudere (acné)littekens? Dan hebben wij diverse behandelingen om de huid te herstructureren.

Aanbevolen producten verkrijgbaar op onze webshop

 • Environ Skin Care: Focus Care Clarity: Botanical Infused Sebu-wash Gel Cleanser, Hydroxy Acid Sebu-Lac Lotion, Vita-Botanical Sebu-ACE Oil
 • Christina Cosmeceuticals: Comodex Control & Repair Day Treatment, Matify & Protect Cream SPF15
 • Advanced Nutrition Programme: Accumax
 • Phitex: hoofdkussen spray
 • Jane Iredale Minerale Make Up: Smooth Affair for Oily Skin Facial Primer & Brightener, Absence Oil Control Primer, Purepressed Base Mineral Foundation, Beyond Matte Liquid Foundation, Balance Hydration Spray, Purematte Finish Powder Refill

Heb je nog vragen?

Dan nodigen wij je van harte uit voor een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek / huidanalyse.  
Klik op onderstaande knop voor een behandeling.

reserveer online gelaastverzorging