tache de beaute facebook

Je huid en stress

Je huid en stress

Ben jij de rust zelve, of heb je vaak een gevoel voor drama? We kunnen je al onmiddellijk gerust stellen. Je bent meestal een mix van de twee. Maar wanneer je al te regelmatig overhelt naar stress, dan heeft dat ook geen goede invloed op je huid!
huid stress

Studies tonen aan dat stress de biologische functies van de huid aantast. Spanning, acuut of chronisch, beïnvloedt de hormoonhuishouding en dat heeft effect op de huidbarrière en de natuurlijke afweer. Onder stress gaat je hartslag omhoog, de bloeddruk stijgt en de stresshormonen adrenaline en cortisol vinden hun weg naar de bloedbaan, de organen (vooral de darmen!) en de huid. Je kan vochtverlies ervaren met jeuk, droge vlekken en een droge huid tot gevolg. Of je huid gaat net meer talg produceren, waardoor puistjes en onzuiverheden vrij spel krijgen. In beide gevallen gaat je huid er dof en ongelijk uitzien.

Maar zelfs als je helemaal zen bent, zijn er een aantal externe stressfactoren die de huid onder druk zetten, zoals:

 • Pollutie
  Luchtvervuiling, chemische verontreiniging, fijnstof, inseticiden, ozon... veroorzaken oxidatieve stress, een proces dat tot huidschade leidt. Het is je waarschijnlijk al opgevallen dat je bvb bij een verbouwing een opstoot van acné of eczeem krijgt.
 • UV-straling
  Meer dan 70% van de zichtbare tekening van huidveroudering komt door UV-straling en Zon. De huidbarrière verandert en er kunnen mutaties komen van het DNA van je huidcellen.
 • Klimaat
  Temperatuur, luchtvochtigheid en verschillen in luchtdruk beïnvloeden eveneens de huidbarrière, net als de elasticiteit en de hydratatie van je opperhuid. Hierdoor verandert je huidstructuur. Mensen die in een warm klimaat leven bvb, vertonen sneller rimpels en veroudering.
 • Voeding
  Wist je dat snelle suikers, nicotine en alcohol ook de afweer van de huid verlagen? Snelle suikers en roken zorgen voor een versnelde afbraak van je collageen en elastine!
 • Slaap
  Zorg voor voldoende slaap. Bij slaaptekort verliezen we meer vocht, wordt de huid doffer en droger waardoor je er sneller gerimpeld en dus ouder uitziet.
 • Hormonen
  Dat hormoonschommelingen je huid nadelig beïnvloeden, bemerk je tijdens de menstruatie, maar ook tijdens een zwangerschap en in de menopauze. Vooral stress, onvoldoende slaap en onevenwichtige voeding beïnvloeden je hormonen. En voor je het weet zit je in een vicieuze cirkel die moeilijk te doorbreken is!

​​Belangrijk om weten is dat zowel interne als externe stressfactoren een cummulatief effect hebben en elkaar intensifiëren!

Wat kan je hieraan doen?

 • Op nummer 1 staat natuurlijk een aanpassing van je levensstijl zodat je minder stress gaat ervaren.
 • Verzorg je darmen en slik probiotica. Skin Clear Biome van Advanced Nutrition Programme helpt je hierbij ongelooflijk. 
 • Pas je huidverzorgingsroutine tijdelijk aan: zo is er bvb de Probiotic Day Cream van Christina Cosmeceuticals. Dit product bevat naast tal van waardevolle ingrediënten, de juiste huidbacteriën om het immuunsysteem van je huid te boosten. Het product heeft tevens een zonnefactor, om je te beschermen tegen die andere agressor, nl. UV straling. Twee vliegen in één klap dus!
 • Geniet van een relaxerende gelaatsbehandeling die niet enkel een opkikker is voor je moraal, maar tevens voor je huid. Je kan kiezen uit de Environ Comfort Calm of uit de Christina Unstress behandeling.

 

Bel 093772384 voor meer info of klik hier of rechtsonder dit scherm om te chatten
Wil je op de hoogte blijven van ons advies, onze producten en onze behandelingen, Schrijf dan in op onze nieuwsbrief.
Ontdek wat andere mensen zeggen over Tache de Beauté.