tache de beaute facebook

Grove poriën?

Grove poriën?

Geen enkele huid is perfect. Vaak ontsieren grove poriën en/of meeëters je huid. Maar wat kan je eraan doen?
grove poriën

Grove poriën zijn vooral genetisch bepaald maar worden beïnvloed door talgafscheiding, voeding, verminderde elasticiteit van de huid, hormonen, langdurige zonneschade, enz.... Weet dat de zgn. T-zone van de huid: voorhoofd, neus en kin, meer talgklieren bevat, waardoor die vaak iets vetter is en waardoor de poriën zichtbaarder worden. 

Hoe behandel je grove poriën?

 1. Reinig de huid altijd met milde producten. Verwijder 's ochtends en 's avonds telkens grondig alle restjes make-up, crème, zonbescherming en vuildeeltjes;;;Behandel na met een milde toner.
 2. Exfolieer regelmatig, (maar niet te vaak) met een milde 'gommage', zodat je poriën vrij gemaakt worden. Opgelet met goedkope scrubs, die vaak microplastiscs bevatten of je huid krassen!
 3. Verwen je huid met een serum: 
  Zorg dat je huid met een hydraterend serum goed vocht vasthoudt, want een te droge huid, zal ook net meer talg gaan produceren om in balans te geraken.
  Een serum met waardevolle antioxidanten helpt je huid te beschermen en zorgt ervoor dat de talg in de poriën minder snel oxideert en zwart kleurt.
  Een serum op basis van vitamine A (Environ, Christina) zorgt ervoor dat de celcommunicatie en celvernieuwing verbetert, waardoor ook de talgafscheiding geregeld wordt. De poriën behouden hun normale grootte.
 4. Vermijd vette crèmes of romige texturen die de poriën kunnen verstoppen of overbelasten.
 5. ​Wees voorzichtig met de zon/zonnebank! Studies tonen een verband tussen de grootte van de poriën en elasticiteit van de huid. De huid verliest niet alleen haar elasticiteit door leeftijd, maar ook door langdurige blootstelling aan de zon. Dagelijkse zonbescherming is dan ook een must!
 6. Behandelingen in ons instituut met vitamine A derivaten, peelings, lichttherapie... (Environ, Hydrafacial, kruidenpeeling van Rose De Mer) veranderen niet alleen het uiterlijk van de huid, maar pakken meteen de overtollige talgafscheiding aan. Deze behandelingen dienen bij voorkeur op regelmatige basis te gebeuren.
 7. Let op je voeding: wist je dat snelle suikers en te rijke voeding de talgproductie in de hand werken?? Kies voor voedzame producten met een lage glycemische index.
 8. Make up: een vleugje primer, concealer of fond de teint doen wonderen om de huid te egaliseren. Kies lichte texturen en producten die geen uitdrogende of irriterende ingrediënten bevatten. De producten van Jane Iredale zijn hierbij je bondgenoot.

Nog vragen? Maak een afspraak en kom langs om jouw 'huid'agingen te bespreken! Wij hebben voor elk huidprobleem, een oplossing!

Bel 093772384 voor meer info of klik hier of rechtsonder dit scherm om te chatten
Wil je op de hoogte blijven van ons advies, onze producten en onze behandelingen, Schrijf dan in op onze nieuwsbrief.
Ontdek wat andere mensen zeggen over Tache de Beauté.