tache de beaute facebook

Zorgeloos zonnen

Zorgeloos zonnen

Wij spreken niet enkel over zonbescherming, maar liever over UV-bescherming. UV is overal, ook als je de zon even niet ziet! Dus: zon of geen zon? Zorg dat je huid altijd beschermd is. Zo voorkom je huidveroudering, uitdroging en pigmentvlekken.
zorgeloos zonnen

Algemene tips voor het zonnen:

 1. Smeer voldoende (huidvriendelijke) zonnecrème. Om aan de beschermingsfactor te komen die op de verpakking staat, zou je 2 mg per vierkante cm huid moeten smeren. Dit komt overeen met een koffielepel voor je gelaat....In de praktijk doet niemand dat. Dus smeer regelmatiger, een extra laagje, en vergeet geen plekjes.
 2. Smeer je zonneproduct om de 2 uur. De zonnefilters verliezen na bepaalde tijd hun efficIentie. Door zwemmen, zweten, wrijving van de kledij of gebruik van je GSM, verdwijnt een deel van het product.
 3. Kies voor een parfumvrij product dat bovendien 'reefsafe' en 'ocean protect' vermeldt!
 4. Zorg voor UVA èn UVB bescherming. Heb je een dagcrème met UV bescherming, breng - eens buiten - daar bovenop regelmatig een extra zonneproduct aan of een minerale foundation met SPF.
 5. Bescherm je ook in de schaduw: er is immers altijd bepaalde reflectie van de zon.
 6. Chemische filters absorberen de zonnestralen, terwijl minerale filters de stralen reflecteren. Wij kiezen liever voor deze laatste!
 7. Een kleurtje van je huid betekent dat je huid haar eigen DNA wil beschermen door pigment aan te maken. Het feit dat je bruint, wil dus zeggen dat je eigenlijk al zonneschade oploopt!
 8. Geen zonnebank! De intense UVA stralen dringen diep in de huid, breken elastine en collageen onherroepelijk af, waardoor je sneller veroudert.
 9. De prijs van een zonneproduct wordt ondermeer bepaald door de bijkomende verzorgende ingrediënten (oa antioxidanten) die in een product zitten.
 10. Bewaar je zonnecrème koel. Hitte doet de beschermingsfilter afnemen. Zorg dus op vakantie dat je tube in een koeltasje zit, dat je ze om de 2 uur gebruikt, en dat er geen waardeloze restjes achterblijven. (maximale bewaartijd is meestal 1 jaar!!)
 11. Gebruik een zonneproduct dat nog de aanmaak van vitamine D toelaat.

Onze aanbevolen zonneproducten zijn de RAD en RAD shield van Environ. 

 

Bel 093772384 voor meer info of klik rechtsonder dit scherm om te chatten
Wil je op de hoogte blijven van ons advies, onze producten en onze behandelingen, registreer je dan op onze Facebookpagina.
Ontdek wat andere mensen zeggen over Tache de Beauté.

Tip: schenk een cadeaubon voor een behandeling!