tache de beaute facebook

Wat kan je doen aan grove porien

Wat kan je doen aan grove porien

Iedereen wil wel een mooie, gladde huid. Met de juiste huidverzorging kom je al een heel eind, maar wat als je poriën toch nog zichtbaar zijn? Wat kan je dan doen om deze te verkleinen?
grove verwijde poriën

Poriën zijn kleine openingen in de huid met daaronder zweet- en talgklieren. Wat grootte betreft, is er een relatie met geslacht, genetische aanleg en leeftijd, maar vooral met een verhoogde talgproductie.

Verwijde poriën: is er iets aan te doen?

 1. Er bestaan verzorgingsproducten die de poriën vaak tijdelijk verfijnen, maar om op lange termijn resultaat te boeken, dient men de oorzaak aan te pakken, en dit is de verhoogde talgproductie. Producten die in voldoende concentratie niaciamide, vitamine A en/of zuren bevatten zullen effectief de talgproductie afremmen. Onze gamma's Environ en Beauté Pacifique bevatten mooie voorbeelden van huidverbeterende producten, die de poriën ontstoppen, de huidstructuur en poriën verfijnen en de huid minder laten glimmen. 
   
 2. Behandelingen in ons instituut met vitamine A derivaten, medische peelings, lichttherapie... veranderen niet alleen het uiterlijk van de huid, maar pakken meteen de overtollige talgafscheiding aan. Deze behandelingen dienen bij voorkeur op regelmatige basis te gebeuren.
   
 3. De juiste make up! Minerale make up van Jane Iredale geeft je een natuurlijke lichte dekking, en verstopt de poriën niet! Bepaalde producten remmen ook effectief de talgafscheiding. Vraag een demo! 
   
 4. Wees voorzichtig met de zon/zonnebank! Studies tonen een verband tussen de grootte van de poriën en elasticiteit van de huid. De huid verliest niet alleen haar elasticiteit door leeftijd, maar ook door langdurige blootstelling aan de zon. Dagelijkse zonbescherming is dan ook een must!
   
 5. Let op je voeding! Blijf weg van snelle suikers, vermijd snoep, gebak, frisdrank, wit brood.... Goede voeding en producten met een lage glycemische index kunnen de talgproductie tot wel met 40% laten afnemen!