tache de beaute facebook

Wat je ècht moet weten over Retinol

Wat je ècht moet weten over Retinol

Weet wat je op je huid aanbrengt. Retinol van Environ is de ultieme stap naar intens huidherstel.
environ retinol

De Retinol serums worden gebruikt bij fijne lijntjes, open poriën, vette huid, pigmentvlekken, littekens, een grove huidtextuur, onegale teint, huidverslapping, puistjes. 

4 mythes over retinol die je echt niet moet geloven!

Er bestaat een grote hype rond retinol (vitamine A) om de algemene uitstraling van de huid te verbeteren, maar toch blijft het voor velen een bron van verwarring. Hieronder willen wij een aantal misvattingen over retinol ontkrachten.

 • Mythe 1 : Retinol en retinoïnezuur = hetzelfde
  Retinol en retinoïnezuur zijn afgeleiden van vitamine A, een essentieel nutriënt dat van nature in het lichaam aanwezig is, en een belangrijke rol speelt bij het herstel van schade aan en het behoud van het DNA. Retinol en retinoïnezuur geven dezelfde resultaten, maar hebben een andere chemische structuur. Retinoïnezuur is de actieve vorm van vitamine A en wordt enkel op voorschrift van de arts aanbevolen. Retinol uit cosmetica wordt van nature in de huid op celniveau omgezet naar retinoïnezuur. Het is wetenschappelijk bewezen dat het de genexpressie beïnvloedt en zorgt voor een verbeterde collageenproductie. Daardoor bekomt men een zachtere en egalere huidteint en verminderen lijntjes en rimpels. Retinol is milder voor de huid en uiterst doeltreffend.
   
 • Mythe 2: Het retinolpercentage is een indicatie van concentratie en doeltreffendheid
  Vitamine A wordt wetenschappelijk uitgedrukt in internationale units (IU) per gram. Om doeltreffend te zijn in huidverzorgingsproducten varieert de dosis tussen 500 IU en 50000 IU!. Als er een retinolpercentage op een product vermeld wordt, wijst dit echter op het gewicht van retinol t.o.v. de totale formule. Het product kan dus in werkelijkheid veel minder actief zijn!

  Bij Environ is het zo dat eens je gewoon bent aan de hoogste concentraties vitamine A van het AVST gamma, je een stap hoger kan gaan en de Retinol serums van 1 tot 3 kan toevoegen. 
   

 • Mythe 3: Je mag Retinol niet samen gebruiken met een AHA chemische exfoliatie
  Er is geen reden waarom je Retinol en AHA's niet samen in je huidverzorgingsroutine zou mogen gebruiken. Wetenschappelijke studies tonen zelfs aan dat de combinatie van beide de effecten van Retinol en AHA's nog versterkt. AHA's verwijderen de bovenste laag dode huidcellen waardoor onderliggend de aanmaak van nieuwe huidcellen wordt gestimuleerd. Retinol normaliseert de huid en geeft je een gezonde en stralende aanzien!
   
 • Mythe 4 : Retinol is enkel goed voor fijne lijnen en rimpels
  Naast het vervagen van fijne lijnen en rimpels, doet Retinol op langere termijn donkere vlekken vervagen, verfijnt het de poriën, helpt het zelfs acné opstoten tegen te gaan. Dit sterke actieve ingrediënt kan zowat elk huidprobleem aanpakken omdat het wetenschappelijk bewezen is dat het de differentiatie van de huidcellen normaliseert en de collageenproductie verhoogt. Je bekomt in elk geval een mooie, gezonde huid.

Hoe krijg je nu meer vitamine A in de huid, op plaatsen waar het meest nodig is?

Om de efficiëntie van de Retinol serums te optimaliseren, raden we aan om deze te gebruiken met jouw needling toestel. Begin altijd met een lage dosis vitamine A en verhoog geleidelijk de dosis. We helpen je graag verder op weg naar een prachtig stralende huid.

 

Bel 093772384 voor meer info of klik hier of rechtsonder dit scherm om te chatten
Wil je op de hoogte blijven van ons advies, onze producten en onze behandelingen, Schrijf dan in op onze nieuwsbrief.
Ontdek wat andere mensen zeggen over Tache de Beauté.