tache de beaute facebook

Wat betekent "zonnefactor" of "SPF" op je product?

Wat betekent "zonnefactor" of "SPF" op je product?

Wordt je huid rood na 10 minuten zonnebaden zonder becherming? Met een SPF 15 zal je dan 15 keer langer in de zon mogen liggen vooraleer je verbrandt (dus 150 min). Toch raden wij voor de veiligheid aan je product om de 2 uur en zeker na iedere zwembeurt opnieuw aan te brengen, omdat je misschien onvoldoende product per cm2 hebt gebruikt, omdat je wat hebt weggeveegd met je handdoek, omdat..... Veilig en beschermd zonnen= mooi ouder worden!
zonnebescherming

Een zonnebrandcrème geeft een bepaalde bescherming tegen de UV straling. Deze beschermingsgraad staat in cijfers op de verpakking van het middel. En deze beschermingsfactor wordt uitgedrukt in cijfers van 5 t/m 30 en SPF genoemd.

Dit betekent Sun Protection Factor (afgekort tot SPF zoals het op de zonnebrandmiddelen staat). Dit is de mate van bescherming die dit middel tegen het verbranden door de aanwezige UV stralen in het zonlicht geeft.

Een voorbeeld

We nemen als voorbeeld huidtype 2 omdat veel Belgen dat huidtype hebben.

Dit huidtype zal, zonder ingesmeerd te zijn, na een minuut of twintig gaan verbranden in de volle middagzon. Dat betekent dan dat iemand met dit huidtype, na ingesmeerd te zijn met een zonnebrandcrème SPF 12 vervolgens 12 x 20 minuten = na ruim 4 uren zal zijn verbrand, ook al is hij/zij goed ingesmeerd.

Hoe hoger de factor in het anti-zonnebrandmiddel hoe langer het beschermt tegen zonverbranding.

Kies altijd voor veilige producten, met zo min mogelijk chemische troep erin! Mensen die een hele gevoelige huid hebben, verbranden zonder bescherming zelfs in de schaduw. Want UV stralen zijn overal, dus ook in de schaduw maar dan wel veel minder sterk dan in de zon. Maar er zijn nog enige andere factoren om in de gaten houden, namelijk:

  1. Een zonnebrandcrème moet vrij dik worden opgebracht. Want als er te zuinig met het middel wordt omgesprongen dan geeft het geen goede bescherming. Dik insmeren wil in de praktijk zeggen een handje vol opbrengen voor de hele huid. Door verschillende factoren zoals bijv. het dragen van kleding, zwemmen, in het zand liggen e.d. zal de crème er snel afgaan. Daarom moet de huid regelmatig opnieuw ingesmeerd worden. Om de paar (2-3 uren) uren.
     
  2. Op de etiketten vindt u niet meer alleen de beschermingsfactor (=SPF, =UV-B beschermingsfactor), maar daarbij is ook de gradatie van bescherming aangegeven zoals: laag, gemiddeld, hoog en zeer hoog. Tevens treft u een symbool aan, waarmee wordt aangegeven dat het product ook tegen UV-A stralen uit het zonlicht bescherming biedt. Overigens zijn in een grove indeling UV stralen opgebouwd uit: UVA-A, UV-B en UV-C stralen.

Bel 09 377 23 84 of stuur een mail naar info@tachedebeaute.com om een gratis afspraak te maken. Dan nemen we de nodige tijd om je precies uit te leggen hoe je de huid optimaal kan beschermen.