tache de beaute facebook

Maskne

Maskne

Wie had kunnen denken dat dit woord (een samentrekking van masker + acné) zo snel zou ingeburgerd raken? Acné, en zo ook Maskne, kan veel impact hebben op je dagelijks leven. Als je 's ochtends in de spiegel kijkt, en je ziet hoe je huid er uitziet, dan bepaalt dit vaak hoe je dag er uitziet. Het wordt als zeer belastend ervaren om huidklachten te hebben.
maskne

We merken dat steeds meer mensen aankloppen met huidklachten rondom de mond: rode vlekken, irritatie, puistjes of zelfs volledige acne uitbraken. In medische termen wordt het ook wel acne mechanica genoemd. Deze specifieke soort acne ontstaat doordat kleding lichaamsdelen warm houdt en wrijving op de huid geeft. De wrijving zorgt voor verstoring van je huidbarrière (beschermende huidvetten en oliën worden immers door het masker geabsorbeerd) en dus voor irritatie. Ook het zweet kan niet ontsnappen. Je ademt verder in je mondmasker waardoor een vochtige omgeving ontstaat. Gisten en bacteriën kunnen meer groeien. Resultaat: vlekken, irritaties en puistjes.  

Wat kan je er momenteel thuis aan doen?

  • Was je mondmasker regelmatig en ga bij voorkeur voor een luchtige stof zoals satijn, zijde, katoen. Als je de hele dag een mondmasker moet dragen, wissel dan om de 4 uur. 
  • Zorg dat je mondmasker goed aansluit en zo weinig mogelijk wrijving geeft. 
  • Was je gezicht regelmatig , maar ook niet te vaak. 2x/dag reinigen is nu het maximum. Gebruik een zachte reiniger en toner (Unstress).
  • Vraag ons informatie over een aangepast peelend product of verzorgend masker dat je huid zowel kalmeert, hydrateert als zuivert. ( o.a. Wish Exfoliating Scrub, Hydra Clay masque & Acid Sebu-Clear Masque).
  • Pas je huidverzorgingsroutine aan: wij helpen je graag bij je keuze om in deze situatie een iets minder rijke dag- en nachtverzorging te gebruiken, of een serum dat je gevoelige huid kalmeert en sneller herstelt. Dep je producten in i.p.v. veel te wrijven.
  • Denk ook aan bepaalde voedingssupplementen die je huid van binnen uit versterken (Accumax, Skin Omega, Skin Youth Biome, Skin Clear Biome) en vanbuiten uit versterken zoals de Phitex hoofdkussen spray.
  • Je draagt waarschijnlijk al minder make up, en als je er draagt, kies dan voor gezonde minerale make up. (Jane Iredale) Die laat immers de huid goed ademen, werkt anti-bacterieel en zit boordevol antioxidanten die je huid gezond en sterker maken.
  • Probeer je stress onder controle te houden: kies op tijd voor aangename ontspanning en zorg voor voldoende slaap.
  • Geef extra aandacht aan gezonde voeding en aan een gezonde darm- en goede leverwerking. Het is handig om te weten of je voedselintoleranties hebt en dat voeding een grote invloed heeft op je hormonen. Als je hormonen uit balans zijn, heeft dat vaker dan gedacht een invloed op je huid.
  • Zorg verder dat je geen vitamine- en mineralen tekorten hebt en suppleer eventueel (Advanced Nutrition Programme).

Binnenkort geven we je opnieuw en sneller een duwtje in de rug met onze professionele anti-acné gelaatsbehandelingen :-) 

 

Bel 093772384 voor meer info of klik hier of rechtsonder dit scherm om te chatten
Wil je op de hoogte blijven van ons advies, onze producten en onze behandelingen, Schrijf dan in op onze nieuwsbrief.
Ontdek wat andere mensen zeggen over Tache de Beauté.