tache de beaute facebook

LENTE: moet je nu al zonneproduct smeren?

LENTE: moet je nu al zonneproduct smeren?

De eerste deugddoende zon: moet je je al beschermen? Is je zonneproduct van vorig jaar nog bruikbaar?
lente zonnecreme

We verwachten de komende periode zonnige dagen, maar de eerste zonnestralen zijn niet zo onschuldig als ze lijken. Onze huid is na de winter extra gevoelig voor de zon, omdat ze nog niet voldoende natuurlijke bescherming heeft opgebouwd.

Zijn die eerste zonnestralen dan al schadelijk?

Het is geen goed idee om onbeschermd in de eerste lentezon te zitten, omdat je zo vroegtijdige huidveroudering in de hand werkt. Rimpels, verlies aan stevigheid en pigmentvlekken zijn het gevolg. Dus beter voorkomen dan genezen.
Bescherm je huid goed, ook al zit je maar een kwartiertje of half uur in de zon. Wil je het begeerde bruine kleurtje? Zèlfs met een zonneproduct verwerf je dit, al is het iets langzamer en op een veilige manier!
Bescherm niet enkel je gelaat maar ook je decolleté en armen. Wie jong smeert zal over 20 jaar nog steeds tevreden zijn over zijn/haar huidkwaliteit. 
Of je verbrandt of niet, heeft niet zozeer te maken met hoe warm het is, maar wel met de sterkte van de UV-straling. Hou dus zeker de berichtgeving inzake UV-Index in de gaten. Hoe sterker de UV-straling, hoe sneller je verbrandt. Je kan ook altijd een leuke hoed of petje opzetten.

Wat is het verschil tussen UVA en UVB-stralen?

UVA-stralen zijn het hele jaar door aanwezig, ook bij bewolkt weer. Ze gaan dieper in de huid en veroorzaken daar vrije radicalen, beschadigen de huidcellen en zorgen op die manier voor huidveroudering, pigmenvtlekken, zonneallergie en in het slechtste geval huidkanker. Je kunt het op die manier onthouden: UVA-stralen zorgen voor Aging van de huid. Vergeet niet dat UVA stralen door de wolken en door glas je huid bereiken.
UVB-stralen, met de B van Burning, vormen slechts een klein percentage van de stralen die de aarde bereiken, maar dringen in de opperhuid, waar ze je huid kunnen verBranden.

Een goed zonneproduct?

Een goed en veilig zonneproduct moet aan volgende criteria voldoen

  • bevat bij voorkeur natuurlijke (en dus geen of een minimum aan chemische!) filters die beschermen tegen UVA èn UVB straling
  • bevat krachtige anti oxidanten die de vrije radicalen neutraliseren
  • laat de aanmaak van vitamine D toe (een zeer belangrijk criterium, want vrijwel de meeste zonneproducten voldoen hier niet aan!)
  • beschermt en herstelt van zonneallergie

RAD, RAD SHIELD & Alpha Day Lotion van ENVIRON voldoen aan àl deze criteria!
Ze worden daarom door jong en oud en op de meest gevoelige huiden toegepast! 

Is jouw zonnecrème van vorig jaar nog bruikbaar?

Kijk voor gebruik even de vervaldatum na. De meeste zonneproducten kunnen tot 12 maanden na opening gebruikt worden. Daarna breken de zonnefilters in je product af en vermindert dus je bescherming. Daarom moet je dan iets vlugger en meer product smeren. Voor de eerste lentezon kan dit misschien volstaan, maar voor de felle zomerzon schaf je toch best een nieuwe tube aan.

 

Bel 093772384 voor meer info of klik hier of rechtsonder dit scherm om te chatten
Wil je op de hoogte blijven van ons advies, onze producten en onze behandelingen, Schrijf dan in op onze nieuwsbrief.
Ontdek wat andere mensen zeggen over Tache de Beauté.