tache de beaute facebook

HELP ik ben ineens verouderd

HELP ik ben ineens verouderd

Een rimpeltje min of meer kan je nog aanvaarden, maar wat met een verlies aan stevigheid?
collageen huid stevigheid rimpels leeftijd

Als je van jezelf foto's bekijkt van toen je 20-30-40-50-.....was, dan moet je constateren dat je er goed kan uitzien, maar dat je toch 'verrijkt' bent met een paar rimpels, huidverslapping of pigmentvlekken.....Hoe komt dat? De productie van het collageen in onze huid, dat zorgt voor soepelheid en elasticiteit, neemt af naarmate we ouder worden. Vanaf eind twintig, begin dertig verliest de huid ongeveer 1% collageen per jaar en gaat de afbraak ervan sneller dan de aanmaak. Je van jongsaf aan goed verzorgen - zowel inwendig als uitwendig -, heeft dus wel degelijk zin!

Wat doet collageen precies in je lichaam?

Collageen is een belangrijk eiwit, dat zorgt voor structuur, samenhang, elasticiteit en stevigheid van de verschillende soorten bindweefsel, waaronder kraakbeen, botten, pezen, ligamenten (gewrichtsbanden), huid en bloedvaten.

Uit onderzoek blijkt dat het suppleren van 'collageen' d.m.v. drankjes of poeders de huid vooral goed hydrateert en de elasticiteit verbetert.  Hierdoor worden rimpels geplumpt en dus minder zichtbaar. En laat hydratatie van de huid nu juist erg belangrijk zijn in het anti-aging verhaal. Een goed gehydrateerde huid oogt trouwens vitaler en jonger.

Wat kan je doen om je collageen te behouden en te boosten?

Je collageen op pijl houden is niet alleen een zaak van dingen doen, maar ook van dingen vermijden.

 • Vermijd overdreven zonnen: zonlicht heeft vooral effect op de elastine, het elastiek van de huid. Dat raakt beschadigd onder invloed van de zon waardoor je onder andere rimpels krijgt.
 • Rook niet: roken onttrekt niet alleen vitamine C (broodnodig voor de aanmaak van collageen) aan je lichaam, maar verzwakt ook je bloedvaatwanden. 
 • Slaap voldoende! De huid herstelt zicht 's nachts. Bij langdurig slaaptekort komt dit herstel bijna tot stilstand. De huid kan er grauw en verslapt gaan uitzien. Slaaptekort verhoogt het ook het cortisol in je bloed waardoor het de synthese van collageen dwarsboomt.
 • Vermijd suikerrijke voeding. Wat suiker zo slecht voor de huid maakt komt door een proces dat glycatie heet. Hierbij hechten suikers in het bloed zich aan eiwitten (collageen bestaat uit eiwitten) waarbij schadelijke moleculen gevormd worden. Deze schadelijke moleculen noemen we AGE’s (Advanced Glycation End products). Wanneer deze AGE’s zich opstapelen treedt er een beschadiging aan de omliggende eiwitten op. Het gevolg van deze beschadiging is dat het weefsel aan structuur en veerkracht verliest. Uiteindelijk is het gevolg een verslapte huid met rimpels.
 • No stress! Chronische stress zorgt voor meer vrije radicalen en een versnelde afbraak van ons genetisch materiaal (even technisch: het verkort de telomeren in onze chromosomen - Hierdoor stopt de cel eerder met delen en verouderen we.) en verhindert een goede opname van waardevole antioxidanten.
 • Eet gevarieerd en gezond. Denk hierbij aan een dieet met goede proteïnen en oliën, vezels, vetzuren, fruit en groenten. Witvlees, quinoa, zalm, bonen, linzen, noten, bladgroenten, bessen en citrusfruit zijn collageen-bommetjes. 
 • Drink dagelijks veel water en als extra een glas 'Collageen Skin Booster': Dit bevat naast bioactieve collageenpeptiden* genaamd Verisol®* P, ook vitaminen en mineralen om de gezondheid van de huid, haar en nagels te ondersteunen**.  Collageen zorgt voor structuur en stevigheid.
 • Neem extra Vitamine C als voedingssupplement en zorg dat het zeker aanwezig is in je verzorgingsproducten. Vitamine C stimuleert namelijk de synthese van collageen.
 • Vitamine A: kan niet ontbreken! Het zorgt ervoor dat cellen sneller vernieuwen, waardoor er nieuw collageen wordt aangemaakt.
 • Laat je huid af en toe Peelen met milde zuren (instituut). Er zijn diverse methoden om het gezicht te peelen, waarbij het er eigenlijk steeds op neer komt dat oude huidcellen actief worden afgevoerd van de bovenste huidlaag om plaats te maken voor jongere cellen, die nog alles in zich hebben om je huid te stimuleren en van de nodige voedingsstoffen te voorzien. 
 • Gebruik producten of suppleer met Hyaluronzuur: Hyaluronzuur zorgt voor hydratatie en volume.

Neem een kijkje in ons productengamma ( Environ en Christina cosmeceuticals) en onze behandelingen, die beide de afbraak van collageen beperken en de aanmaak ervan stimuleren. Boek alvast een opbouwende vitaminebehandeling of een peelingbehandeling, wij doen de rest!

Belangrijk om weten! Laat je niet misleiden door merken die crèmes aanbieden waarin zgn. collageen zou zitten. Dit bestaat niet! De molecule van collageen is te groot om door de huid te kunnen opgenomen worden! Daarom is het belangrijk om de juiste ingrediënten in je huidverzorging te hebben die de productie van collageen op gang helpen. Wij helpen je graag in je keuze!

* Verisol® en bioactieve collageenpeptiden zijn handelsmerken van Gelita AG.
** Biotine, jodium, vitamine A, niacine en zink dragen bij aan het behoud van een normale huid. Biotine, selenium en zink dragen bij aan het behoud van normaal haar. Selenium en zink dragen bij aan het behoud van normale nagels.

Bel 093772384 voor meer info of klik hier of rechtsonder dit scherm om te chatten
Wil je op de hoogte blijven van ons advies, onze producten en onze behandelingen, Schrijf dan in op onze nieuwsbrief.
Ontdek wat andere mensen zeggen over Tache de Beauté.