tache de beaute facebook

De winterkou is hard voor uw huid.

De winterkou is hard voor uw huid.

Tijdens deze koude wintermaanden voelt het alsof een gewone huidverzorging gewoonweg niet genoeg is. De huid voelt droog en strak aan, of men krijgt plots rode bultjes. En helaas duurt het nog wel eventjes voordat de zon die grauwe teint weg doet smelten. Wij geven u graag enkele tips voor een goede verzorging tijdens de kou, om uw huid de winter door te helpen.
winter huid

Waarom is de winter slecht voor uw huid?

Wanneer het kwik daalt, wordt de huid droger en komt hij vocht tekort. De grote temperatuurverschillen, tussen de winterse kou buiten en droge verwarmde lucht binnen, betekenen dat de natuurlijke vochtbalans in de huid wordt verstoord en uit balans raakt, met droge en vette plekken als gevolg. Elke huid reageert anders op de winter, maar over het algemeen merken veel vrouwen dat hun huid extra gevoelig, droog en schilferig wordt. Ongeacht het seizoen mag een huid nooit te strak aanvoelen. Als dat het geval is, dan gebruikt u niet de juiste producten. Tijdens de winter moet men bijna altijd rijkere crèmes gebruiken voor extra comfort een/of hydratatie.

Enkele tips voor een gezonde winterhuid:

1. Geef uw huid een eigen wintergarderobe Heb altijd drie of vier verschillende types huidverzorgingsproducten in huis zodat u uw verzorging kunt aanpassen naar gelang het seizoen, net zoals u dat met kleding doet. Vraag, als de winter er aan komt, advies van een huidspecialist om uw huid voor te bereiden op het komende seizoen.

2. Gebruik 's winters eventueel een zachtere reiniger. Goed reinigen is de basis van goede huidverzorging, ongeacht het seizoen. In de winter is de huid droger en gebruikt u in plaats van de gewoonlijke reiniger best een niet-comedogene reinigende olie (bvb pre cleasing oil van Environ) die de poriën niet verstopt. De reinigende olie verwijdert vuil en make-up effectief en zorgt dat uw huid na het reinigen zacht en glad aanvoelt, zonder vet te zijn.

3. Reinig uw huid grondig, bij voorkeur 's ochtends én 's avonds Op echt koude dagen hoeft u eventueel slechts 1 maal te reinigen en dan zeker 's avonds. Zo voorkomt u dat de natuurlijke lipides van de huid, die het vocht vasthouden, verwijderd worden. 

4. Hebt u schilfers? Dan beletten oude huidcellen dat uw huid vocht kan opnemen. Verwijder deze oude huidcellen door twee keer per week een zachte peeling met jojoba korrels (Beauté Pacifique) te gebruiken. Ook het Hydrating Exfoliant Masker van Environ verwijdert in alle zachtheid dode huidcellen, kalmeert de huid en herstelt eveneens de vochtbalans.

5. Nachtwerk voor de huid!  Zeker in de winter is het belangrijk om te investeren in een voedende nachtcrème die tijdens de slaap diep in de huid kan trekken. Gebruik ook regelmatig een vochtinbrengend masker, eventueel met vitamine A (Beauté Pacifique) dat je de hele nacht laat zitten. En vergeet natuurlijk niet een zonnebrandcrème met SPF te gebruiken als u het geluk hebt deze winter een zonnig landschap op te zoeken.

6. Een boost van binnen uit! U kunt uw huid nog meer helpen door ervoor te zorgen dat uw voeding extra antioxidanten en voldoende Omega 3, 6, 7 en 9 bevat. Bijvoorbeeld door noten en avocado te eten. Beweging in al zijn vormen zorgt voor een goede bloedsomloop (aanvoer voedingsstoffen, afvoer toxines), wat op zijn beurt weer voor een zachte en soepele huid zorgt. Onze hooggedoseerde voedingssupplementen van Rejuvenal kunnen een extra ondersteuning zijn op uw verzorgingsprogramma.

7. Een vitamine C kick! Als u voor een verzorging  langskomst, dan is een gelaatsmassage of masker met vitamine C datgene dat uw huid het meeste deugd doet tijdens dit seizoen. Als de huid moe en grauw aanvoelt en tekenen van griep en verkoudheid vertoont, dan is vitamine C de perfecte behandeling om de winterhuid terug een gezonde gloed te geven.