tache de beaute facebook

De tips en tricks voor een gezonde huid

De tips en tricks voor een gezonde huid

Tache de Beauté werkt al jaren samen met Hélène V en dus ook met Environ Skin Care, Jane iredale minerale make up en Advanced Nutrition Programme huidsupplementen. Drie merken die samenwerken aan een gezonde huid. De originele tekst vind je op www.marieclaire.be
Hélène V huidverzorgingsspecialiste Environ Jane Iredale Advanced Nutrition programme

Waarom precies deze 3 merken? Wat onderscheidt ze van andere labels?

Hélène Vanhoudt: “Ik geloofde meteen in de kracht van deze drie merken. Ze zijn alledrie wereldwijd pioniers als het gaat over producten die je een gezonde huid bezorgen. De merken zijn wetenschappelijk onderbouwd en boeken duidelijke resultaten,  dat sprak mij aan. Het Advanced Nutrition Programme, dat zijn voedingssupplementen, Environ is skin care op basis van vitamine A, en jane iredale is minerale make-up. Ze sluiten dus perfect op elkaar aan en werken samen.”

environ skin care vitamine aWaarom geloof je zo in skin care op basis van vitamine A?

“Vitamine A is essentieel voor een gezonde huid. Hoe jong of hoe oud je ook bent. Jammer genoeg wordt vitamine A afgebroken door licht en andere omgevingsfactoren en heb je er vaak een tekort aan. Het unieke vitamine-stappensysteem (Vitamin Step-Up System) van Environ laat je huid geleidelijk aan wennen aan vitamine A zodat je uiteindelijk uitkomt bij de hoge dosis die je nodig hebt om je dagelijkse tekort aan te vullen en je huid te voeden. Zo blijft ze sterk, soepel en gezond!”

Hoe bepaal je individueel welke producten aangewezen zijn? En vanaf wanneer zie je resultaat?

“Met de juiste huidanalyseapparatuur bepalen wij wat de huid nodig heeft. Dat varieert. We zien meestal snel resultaten wanneer mensen met de producten beginnen. Sommige huiden hebben wat meer tijd nodig, maar ook daar zien we na een tijdje vaak een spectaculaire vooruitgang.”

jane iredale the skin care make up

Waarom zou minerale make-up beter voor je huid zijn dan andere make-up?

“Make-up is een essentieel onderdeel van een stralend voorkomen. Daarom zit de essentie van Jane Iredale’s producten in de bijzondere samenstelling ervan: minerale ingrediënten van de hoogste kwaliteit, die tegelijk je huid verzorgen en de werking van je huidverzorgingingsproducten en -behandelingen verhogen. Ze bevatten, in tegenstelling tot klassieke make-up, geen talkpoeder die je huidporiën verstoppen.”

Wat is jouw visie op schoonheid?

“Mijn visie? Dat je met de juiste producten mooi ouder kan worden. En een gezonde huid, ook op latere leeftijd, geeft zelfvertrouwen!”

Hoe ziet jouw eigen beautyritueel eruit?

 • “’s Ochtends begin ik steevast mijn dag met enkele voedingssupplementen voor de huid van Advanced Nutrition Programme (een capsule Skin Vit A+, Skin Antioxidant en Skin Omegas+). Daarna ga ik over op de verzorging. Ik reinig mijn huid met de Cleansing Lotion en dan breng ik de de Vita-Peptide Toner, het Vita-Peptide Intensive Serum Plus en de Vita-Antioxidant Defence Crème Plus aan, uit het Youth EssentiA gamma van Environ.
   
 • Om me tegen de zon te beschermen gebruik ik de RAD zonnebescherming van Environ en daarboven de PurePressed foundation van jane iredale als finishing touch. Zo ben ik heel grondig beschermd!
   
 • En ‘s Avonds reinig ik mijn huid eerst met de Pre-Cleansing Oil en herhaal de stappen van ’s morgens. Ik vul aan met de Avance Elixir, Hydrating Oil Capsules C-Boost en ik gebruik de Gold Roll-CIT. Dat is een rolletje met heel fijne naaldjes die voor een betere opname van de producten zorgt.”

Welke fout maken veel vrouwen als het aankomt op skin care?

“Ze weten niet wat hun huid nodig heeft en gebruiken maar wat. Ook vergeten veel mensen om een zonnebescherming te gebruiken en dat is de allerbelangrijkste stap om dagelijks veroudering te voorkomen! verder grijpen vrouwen soms naar te agressieve middelen voor hun huid en peelen en scrubben ze te intens.”

Welke ultieme tip voor een gezonde huid kan je vrouwen nog meegeven?

 • “Investeer in kwalitatieve huidverzorging en minerale make-up en begin hier zo vroeg mogelijk mee! Beter voorkomen dan genezen is mijn motto. Smeren kan veroudering echt vertragen.”
   
 • Jane Iredale zelf heeft een mooie carrière achter de rug in de film- en theaterwereld waar ze met de allerbeste visagisten samenwerkte. Met haar minerale make-up kon ze heel wat bekende namen enthousiast maken, zoals Francis Ford Coppola, Steven Spielberg, Meryl Streep en Glenn Close.

  Jane gelooft écht dat de kunst van make-up niet de laatste nieuwe trends zijn, maar wél het accentueren van de natuurlijke schoonheid van iemand. En die persoonlijkheid doe je extra stralen met make-up!

  Haar motto is: “De mooiste make-up die je kan dragen is een gezonde huid!” En daar sluit ik me helemaal op aan.”

Wat wil je nog bereiken met het Hélène V. concept?

“We hebben nog een aantal nieuwe productlanceringen in het vooruitzicht. Het Hélène V. concept, het totaalconcept voor de gezonde huid, krijgt een nieuw kleedje. Binnenkort zullen de producten er dus anders uitzien. En we blijven investeren in de begeleiding van onze instituten. Een gezonde huid voor iedereen is uiteraard iets dat we blijven nastreven!”

Wil je nader kennismaken met wat wij voor u kunnen doen? Boek dan een gratis intake gesprek.

Zo maak je een volledige make-up look met de producten van het make-upmerk jane iredale