tache de beaute facebook

Ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken

ouderdomsvlekken handen gelaat

Ouderdomsvlekken/ Zonnevlekken behandelingen:

Wanneer u een echte zonneliefhebber bent of bent geweest en uw huid regelmatig heeft laten verbranden, heeft u naast een verhoogde kans op huidkanker nog meer kans op ouderdomsvlekken. Dit komt door het minder goed functioneren van de melanocyten, de cellen die verantwoordelijk zijn voor pigmentverdeling in de huid.

Hoe ontstaan ouderdoms- of pigmentvlekken?

Dit komt doordat er in de loop van de jaren te veel schade aan de huidcellen, waaronder de melanocyten, is veroorzaakt door de zon. Deze schade uit zich door een onregelmatige concentratie van pigment. Pigmentvlekken kunnen ook worden veroorzaakt voor diepere kwetsuren in de huid (bvb ten gevolge van acne), door zwangerschap en door andere hormonale factoren. Op hormonale pigmentvlekken hebben wij als schoonheisspecialisten geen invloed, wèl op huidvlekken veroorzaakt door overmatig zonnen en door veroudering.

Waar zitten ouderdomsvlekken?

U treft deze donkere vlekken meestal aan op het gezicht/ décolleté, rug en op de bovenkant van uw handen. Vooral dus die plaatsen die worden blootgesteld aan de zon.

Hoe kan ik ouderdomsvlekken voorkomen?

  • Door uw huid incl. uw handen met een hoge beschermingsfactor (minimaal bf. 15) te beschermen
  • Door uw huid met kleding te beschermen
  • Door een petje of hoed te dragen
  • Door niet overdadig te zonnen of gebruik te maken van de zonnebank

Kunnen ouderdomsvlekken worden behandeld?

Ja, maar ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen. Ouderdomsvlekken kunnen behandeld worden met lactaatpeelings en producten die het enzym dat verantwoordelijk is voor de aanmaak van pigment, te inhiberen. Dit vraagt uiteraard een consequente aanpak, is van langere duur, maar is efficiënt! We blijven wel adviseren om elke dag een beschermingsfactor op de huid te zetten, anders komt de pigmentvlek eventueel terug. Mits gebruik van cosmeceuticals wordt uw huid echter gezonder, weerbaarder en zult u minder onderhevig zijn aan overtollige pigmentatie! Vraag ons advies!

Zijn alle (ouderdoms)vlekken onschuldig?

De meeste pgmentvlekken zijn gelukkig onschuldig, maar soms laat u een vlek best controleren bij een dermatoloog. 

Heeft u nog vragen?

Dan nodigen wij u van harte uit voor een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek / huidanalyse.
Klik op onderstaande knop voor een behandeling.

reserveer online gelaastverzorging