tache de beaute facebook

Ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken

ouderdomsvlekken handen gelaat

Ouderdomsvlekken/ Zonnevlekken behandelingen:

Wanneer je een echte zonneliefhebber (geweest) bent en jouw huid regelmatig verbrand is, heb je naast een verhoogde kans op huidkanker nog meer kans op ouderdomsvlekken. Dit komt door het minder goed functioneren van de melanocyten, de cellen die verantwoordelijk zijn voor pigmentverdeling in de huid.

Hoe ontstaan ouderdoms- of pigmentvlekken?

Dit komt doordat er in de loop van de jaren te veel schade aan de huidcellen, waaronder de melanocyten, is veroorzaakt door de zon. Deze schade uit zich door een onregelmatige concentratie van pigment. Pigmentvlekken kunnen ook worden veroorzaakt door diepere kwetsuren in de huid (bvb ten gevolge van acne), door zwangerschap en door andere hormonale factoren. Op hormonale pigmentvlekken hebben wij als schoonheisspecialisten geen invloed, wèl op huidvlekken veroorzaakt door overmatig zonnen en door veroudering.

Waar zitten ouderdomsvlekken?

Je treft deze donkere vlekken meestal aan op het gelaat/ décolleté, rug en op de bovenkant van de handen. Vooral dus die plaatsen die worden blootgesteld aan de zon.

Hoe kan ik ouderdomsvlekken voorkomen?

  • Door je huid incl. de handen met een hoge beschermingsfactor (minimaal bf. 15) te beschermen en dit product regelmatig toe te passen
  • Door je huid met kleding te beschermen
  • Door een petje of hoed te dragen
  • Door niet overdadig te zonnen of gebruik te maken van de zonnebank

Kunnen ouderdomsvlekken worden behandeld?

Ja, maar ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen. Ouderdomsvlekken kunnen behandeld worden met lactaatpeelings en producten die het enzym dat verantwoordelijk is voor de aanmaak van pigment, te inhiberen. Dit vraagt uiteraard een consequente aanpak, is van langere duur, maar is efficiënt! We blijven wel adviseren om elke dag een beschermingsfactor op de huid te zetten, anders komt de pigmentvlek eventueel terug. Mits gebruik van cosmeceuticals wordt je huid echter gezonder, weerbaarder en zal je minder onderhevig zijn aan hyperpigmentatie! Vraag ons advies!

Zijn alle (ouderdoms)vlekken onschuldig?

De meeste pgmentvlekken zijn gelukkig onschuldig, maar soms laat je een vlek best controleren bij een dermatoloog. 

Aanbevolen producten verkrijgbaar op onze webshop

  • Environ Skincare: Multi-Bioactive Mela-Prep Lotion, Vita-Botanical Mela-Fade Serum System, Intense C-Boost Mela-Even Cream, RAD
  • Christina Cosmeceuticals: Château de Beauté Shielding Cream SPF35, Deep Beauté Night Cream, Vino Glory Mask
  • Jane Iredale Minerale Make Up: Enlighten Concealer, Glow Time Full Coverage Mineral BB Cream, Pommist Hydration Spray 

Heb je nog vragen?

Dan nodigen wij je van harte uit voor een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek / huidanalyse.
Klik op onderstaande knop voor een behandeling.

reserveer online gelaastverzorging