tache de beaute facebook

Gerste Korrels

Gerste Korrels

gerstekorrels gelaat

Wat zijn gerstekorrels / millia’s?

Dit zijn kleine wit/ gele speldekopjes die op elke leeftijd voor kunnen komen en vooral op droge gedeelten van het gezicht. 
Vaak op wangen en rondom de ogen. Het zijn eigenlijk kleine talgcysten gevuld met verhoornde cellen (= dode huidcellen). Knijp ze in elk geval nooit zelf uit!  Cosmetisch zijn millia’s storend en daarom worden ze door onze schoonheidsspecialiste deskundig en veilig verwijderd tijdens een gezichtsbehandeling.

Hoe worden gerstekorrels/ millia’s verwijderd?

We verwijderen gerstekorrels met een steriel naaldje. Dit naaldje is zo scherp dat u dit nauwelijks voelt als we hiermee het witte kopje open prikken. Daarna wordt de inhoud er met tissues uitgedrukt. Wanneer het korreltje erg diep zit kan er een klein korstje ontstaan (bv. op het voorhoofd) , maar vaak ziet u na de behandeling niks meer.

Hoe ontstaan gerstekorrels?

Gerstekorrels onstaan doordat de uitgang van een talgklier kanaaltje verstopt raakt. Het pareltje (wit knobbeltje) bestaat uit dode huidcellen en talg. Gerstekorrels kunnen soms zo groot als een doperwt worden en dienen altijd voorzichtig verwijderd te worden, om littekens en pigmentvlekken te vermijden.

Hoe kan ik gerstekorrels voorkomen / Behandeltip gerstekorrels

Vaak is een huid die veel last heeft van gerstekorrels vochtarm, of is er een gebrek aan (goede)reiniging. We kunnen het belang van een dagelijkse en aangepaste reiniging van de huid niet genoeg benadrukken. Vraag ons inlichtingen over het juiste product dat specifiek voor uw huid aangewezen is. Een goede huidverzorging start immers met de beste reiniging! U merkt snel het verschil!

Heeft u nog vragen?

Dan nodigen wij u van harte uit voor een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek / huidanalyse.
Klik op onderstaande knop voor een behandeling.

Wij bevelen deze behandeling aan: Gelaatsverzorging Tache de Beauté 'Intensief', met extra masker: 1:15 - € 99

reserveer online gelaastverzorging