tache de beaute facebook

Wil je dat je make perfect houdt? Dan moet je 'baken'!

Wil je dat je make perfect houdt? Dan moet je 'baken'!

Heb je een vette huid? Dan weet je hoe vervelend het is als je make up niet lang (genoeg) houdt! Vooral als de avond lang dreigt te worden, wil je gewoon dat je make up of concealer netjes blijft zitten. De oplossing? 'Baken'!
Jane Iredale Amazing Base

'Baken' is de perfecte oplossing om je make up dag en nacht goed te behouden. Het betekent dat je een mineraal los poeder deppend over je make up heen zet. Over het hele gelaat of eventueel enkel op de plekken die je wil highlighten en muurvast wil laten zitten. Het kan ook bvb op de concealer rond de ogen. Je hebt hiervoor keuze uit verschillende soorten kwasten. Laat een fijn laagje van het losse poeder zo'n tien minuten zitten, en veeg het dan voorzichtig af met een grote poederkwast. Eenvoudiger kan niet! Laat je enkel nog deskundig adviseren over de juiste kleur poeder, want uiteraard bestaan er verschillende tinten. Op een workshop leer je alle kneepjes om deze techniek correct toe te passen.

Tip: je kunt een transparant los poeder ook gebruiken om je bronzer of blush wat lichter te maken of om je glanzende lipstick om te toveren tot een matte.

baken techniek make up