tache de beaute facebook

Welke voeding kies jij voor je huid?

Welke voeding kies jij voor je huid?

We nemen niet alleen voeding op via onze mond, maar ook via onze huid. Denk maar aan nicotine pleisters of medicijnen in pleisters: ook dat is een soort voeding. De pleisters geven een stofje af aan de huid die via het bloed door het lichaam wordt opgenomen en daar zijn werk gaat doen.
voeding huid

We staan er te weinig bij stil, maar 'voeding' op je huid heeft net zo'n grote uitwerking op onze gezondheid als wat we in onze mond stoppen. Voeding op je huid wordt niet ontgift door de lever en wordt vaak door de bloedbaan opgenomen en door het lichaam getransporteerd. Stoffen die we in onze mond stoppen passeren vrij snel de lever, die met zijn ontgiftende enzymen de schadelijke stoffen uit het voedsel opneemt, ze onschadelijk maakt en afvoert. Daarom is het extra belangrijk om te letten op wat je op de huid smeert!

Weet dat veel verzorgings- en cosmeticaproducten chemische producten bevatten  (vaak gemaakt van ruwe aardolie of steenkool). Vaak hebben ook medicijnen, plastics, kleding, shampoo, lippenstift, wasmiddelen, conserveringsmiddelen.... sporen van  bewerkte aardolie of steenkool in zich. Men noemt deze stoffen xeno- oestrogenen. Xeno betekent hier lichaamsvreemd. Dankzij de gelijkenis met onze oestrogenen kunnen deze stoffen door ons lichaam worden opgenomen. Dit kan bvb nuttig zijn in het geval van medicijnen. Maar in tegenstelling tot natuurlijke stoffen die gemakkelijk door ons lichaam kunnen worden afgebroken en afgevoerd, kan het gebeuren dat deze chemische stoffen onze stofwisseling en hormoonhuishouding verstoren, omdat ze niet goed kunnen worden afgeruimd en afgevoerd door ons lichaam. Zeker als ze niet langs onze lever komen!

Niet-natuurlijke cosmetica bevatten duizenden van dit soort chemische stoffen. De ene stof zorgt er immers voor dat een product lekker schuimt, de ander dat het lang houdbaar blijft, parfums geven een lekker geurtje aan een product en andere stoffen maken een product beter smeerbaar. De lijst is eindeloos. Niemand haalt het in zijn hoofd deze producten in de mond te stoppen, toch smeren we ze op onze huid, waardoor er toch schadelijke stoffen in ons lichaam komen. Hoe (on)verstandig is dat allemaal? 

Wat is nu slim, gezond én lekker?

We leven in onze rijke Westerse wereld met een aantal nadelen, maar gelukkig ook met tal van voordelen: we krijgen immers volop mogelijkheden om slimme, gezonde en lekkere keuzes te maken. Wij maakten voor jullie al een eerlijke selectie aan gezonde(re) producten:

  • voeding: eet indien mogelijk  zuiver, vers en biologisch, beperk het gebruik van rood vlees en melkproducten vanwege de xeno-oestrogenen. Drink geen water uit plastiek flessen, verwarm liever niets in de magnetron. Eet vooral meer plantaardige en minder dierlijke producten.
  • verzorgingsproducten en cosmetica: vermijd alles wat niet nadrukkelijk natuurlijk is. Je schoonheidsspecialiste kan je hier meer over vertellen. Daarom kozen wij bij Tache de Beauté voor producten die vrij zijn kleurstoffen, bewaarmiddelen, parfums en zonder petroleum derivaten. Hierbij is het belangrijk dat alleen huideigen werkstoffen aan de huid worden gegeven ter ondersteuning van de natuurlijke huidfuncties.

Opgelet! Vaak zijn huishoudelijke producten ook een bron van xeno-oestrogenen: kies dus zo veel mogelijk voor mileuvriendelijke wasmiddelen, reinigingsproducten, luchtverfrissers, onkruidverdelgers..... 

Zin om méér te vernemen?

Wij geven je gratis en vrijblijvend advies om je innerlijk en uiterlijk gezond te voeden. Tache de Beauté maakt mensen mooi. Maak vrijblijvend kennis met onze diensten en geniet van ons welkomstgeschenk, nl.: een gratis voedings- en leefstijlanalyse + een gratis ontbijtpakket voor 4 dagen. Met als doel een mooiere huid, meer vitaliteit en/of een strakker figuur. Wil je een afspraak maken? Stuur ons je contactgegevens, dan nemen we contact met je op om concreet af te spreken. Graag tot binnenkort!

Ja, ik wil gecontacteerd worden voor een gratis voedings- en leefstijlanalyse