tache de beaute facebook

Waarom roken je lelijk maakt!

Waarom roken je lelijk maakt!

Iedereen weet dat roken slecht voor de huid is. Minder bekend is wat de enorme effecten zijn van roken op uw schoonheid!
roken huidveroudering

Roken leidt tot versnelde veroudering van de huid!
De effecten van roken zijn duidelijk af te lezen op het gezicht: duidelijke lijnen of rimpels, diepe groeven in de wangen, veel oppervlakkige lijnen op de bovenlip, onderkaak en wangen, vale, grijzige teint van de huid. 

Roken vermindert niet alleen de duur van je leven, maar zorgt er ook voor dat je er bvb na 40 jaar roken, 10 jaar ouder uit ziet dan wanneer je niet zou gerookt hebben. Hoe komt dat nu? De koolmonoxide in de tabak zorgt er voor dat zuurstof minder goed door het bloed kan worden getransporteerd, dus minder voedingstoffen voor de huid en afvalstoffen worden minder goed afgevoerd. Daarnaast zorgt nicotine voor vernauwing van de bloedvaten, vandaar de vale teint en ook verminderde aanmaak van collageen en elastinevezels. Bepaalde rimpels worden bovendien mee veroorzaakt op de plaatsen waar men gezichtsbewegingen maakt, tijdens het roken zelf.

Roken verhoogt het risico op huidproblemen!
Een slechtere huidconditie zoals hierboven omschreven, zorgt er ook voor dat de huid het vermogen verliest om zichzelf te beschermen of te herstellen. De huid is bijgevolg vatbaarder voor zonnebrand, zal minder snel genezen en loopt meer kans op huidaandoeningen zoals psoriasis en huidkanker.

Roken verhoogt het risico op wallen en donkere kringen rond de ogen!
Rokers hebben door de nicotine afhankelijkheid vaak last van een verstoord slaappatroon en vertonen op die manier vlugger wallen en kringen. Omdat afvalstoffen moeilijker geëlimineerd worden, leidt dit ook tot donkere randen.

Roken maakt je haar dun, grijs of.... afwezig!
Haar is een aanhangsel van de huid. De conditie van de huid bepaalt mee de conditie van het haar. Vernauwingen in de structuur van de bloedvaten, de toxische schade veroorzaken verstoring aan het DNA van de haarfollikel en bijgevolg van de cyclus in de haargroei.

Roken ruïneert je gebit!
Roken verkleurt de tanden en verhoogt het risico op tandontstekingen en verlies van tanden. Adieu stralende glimlach!

Roken verpest jouw vrouwelijk zandloper figuur!
Zware rokers hebben vaak slechte leefstijlgewoonten, waardoor ze juist zwaarder zijn. Roken beïnvloedt de verdeling van vet over het lichaam, waarbij naar verhouding meer vet rond de buik en taille wordt afgezet. Dit leidt tot het verdwijnen van het typisch vrouwelijke zandloper figuur. En dit buikvet is wel het meest ongezonde en ontsierende vet dat je kan hebben!

 

Bel 093772384 voor meer info of klik hier of rechtsonder dit scherm om te chatten
Wil je op de hoogte blijven van ons advies, onze producten en onze behandelingen, Schrijf dan in op onze nieuwsbrief.
Ontdek wat andere mensen zeggen over Tache de Beauté.