tache de beaute facebook

Verwarming aan? Hydrateer je huid extra!

Verwarming aan? Hydrateer je huid extra!

Koud weer en een laag vochtgehalte in de lucht, zorgen voor uitdroging van je huid. Je ben niet alleen gebaat met extra kledij, maar je dient de huid ook extra te beschermen met kwalitatieve verzorgingscrèmes. Zo zorg je ervoor dat je huid geen kans heeft op uitdroging! Anders krijg je gegarandeerd een trekkerige/gevoelige huid of zelfs vervelende huidkloven! Beter voorkomen dan genezen dus!
hydrateer je huid

WAAROM HYDRATEREN?

Het allergrootste voordeel van hydrateren is anti-aging.  Wanneer de huid vocht verliest, wordt ze droog en gevoelig, verliest aan veerkracht. Er ontstaan fijne lijntjes en eventueel rode, gevoelige vlekken. Je gelaat en lichaam dagelijks insmeren met een hydraterende crème is dan ook een must voor wie er jong wil blijven uitzien.

10 WINTERTIPS VOOR EXTRA HYDRATATIE

Het helpt om extra vochtinbrengende crèmes te smeren, maar vaak is er meer nodig om weerstand te bieden aan de kou en je huid er jong en glad te laten uitzien. Om kloofjes, roodheid en jeuk te voorkomen kun je onderstaande tips toepassen.

  1. Was je huid met lauw water
    Tijdens de koude wintermaanden verlang je misschien naar een hete douche, maar je huid heeft er op lange termijn geen baat bij. Heet water ontdoet je huid namelijk van een groot deel beschermende oliën, waardoor ze gaat uitdrogen. 
     
  2. Breng meteen na het wassen een hydraterende crème aan
    Als je gezichtscrème of body lotion aanbrengt op een vochtige huid wordt het vocht, samen met de crème, geabsorbeerd. Zet je potje of tube kort bij de wasbak, douche of badkuip zodat je het niet vergeet! Voor mensen met een droge of zeer droge huid is het aanbrengen van een lichaamsolie of -serum vlak na het douchen een echte must. De producten trekken diep in de huid en geven ze een heuse hydratatieboost. Probeer bijvoorbeeld de Corpus Paradoxe Body Oil van Beauté Pacifique. Deze olie met twee types Vitamine E heeft een diep werkend anti-aging effect, beschermt huidcellen tegen agressieve vrije radicalen, geeft een zijdezachte gladheid en vermindert pigmentatie. Ook een combinatie van Hydration Lotion en Body Oil van Environ kan een mooie oplossing bieden voor je droge huid, omdat je hier exfoliatie (verwijderen van dode huidcellen) en diepgaande voeding en hydratatie combineert.
     
  3. x-dry-skin-fix-beauté-pacifiqueKies je crème zorgvuldig
    Gebruik geen (goedkope) crèmes op basis van petroleum derivaten! Deze drogen je huid nog meer uit! Zorg ervoor dat je een crème gebruikt met actieve, voedende ingrediënten. Kies een crème op oliebasis (in plaats van op waterbasis) aangezien deze je huid helpt vocht vast te houden.  Extra Dry Skin Fix van Beauté Pacifique verzacht en herstelt de extreem gevoelige en geîrriteerde huid? Wist je dat de D-Force bodycream daadwerkelijk vitamine D in de huid brengt door niet-gesaponiseerde avocado olie? Bovendien verjongt het de huid door de aanwezigheid van 3 types vitamines A-esters en 2 types vitamine E.
     
  4. Bescherm je huid tegen de kou
    Draag een sjaal of coltrui om je gelaat en décolleté te beschermen tegen koude wind, regen en sneeuw. Je handen bescherm je met handschoenen. Door blootstelling aan de winterkou verouderen ze vaak snel en onopgemerkt, en verraden ze vaak ongewild je leeftijd. Vergeet ook zeker niet om je gelaat in te smeren met een crème met SPF. Hoewel je de zon in de winter misschien niet veel ziet, zijn haar stralen even schadelijk als in de warme zomermaanden.
     
  5. Vergeet ook je lippen niet!
    Gebruik een beschermende en voedende lipstick van Jane Iredale, op basis van essentiële oliën en zonder petroleum derivaten!
     
  6. Verwarming aan = binnenlucht bevochtigen
    Koud weer zorgt ervoor dat de verwarming binnen op volle toeren draait. Deze haalt echter veel vocht uit de lucht, wat heel slecht is voor je huid. Een bevochtiger installeren kan helpen, maar als je dit te duur vindt, kun je ook een bakje met water aan je verwarmingstoestel hangen. Slaap je ’s nachts met de verwarming aan? Dan is een bevochtiger in je slaapkamer een echte must zodat je huid niet uitdroogt.
     
  7. Drink voldoende
    We hebben de neiging om minder te drinken tijdens de winter omdat het minder warm is en we niet zoveel zweten. Vergeet niet dat je huid ook van binnenuit gehydrateerd moet worden. Als je moeite hebt met water drinken kun je ook een beetje citroensap uitpersen in warm water of Aloe Vera toevoegen. Verfrissend en hydraterend tegelijk! Een kopje ALKA thee is ook een prima optie!
     
  8. Vergeet voeten en handen niet
    Drogere lichaamsdelen zoals handen, voeten, ellenbogen en knieën hebben een dunne huid en  verliezen vaak sneller vocht dan de rest van ons lichaam. Als je hier last van hebt kun je ze meerdere keren per dag en zeker voor je gaat slapen, insmeren met een hydraterende lotion. Probeer eens de Enriched Hydrating Hand Creme van Beauté Pacifique! Deze geeft een uitstekende zachtheid gedurende heel de dag zonder vettig gevoel en is uitermate geschikt om de huid intensief te behandelen en te herstellen.
     
  9. gezonde voeding hydratatie huidHydrateer van binnen uit
    Voedsel met een hoog waterpercentage kan ook helpen om je huid te hydrateren. Denk bijvoorbeeld aan watermeloen, appels, sinaasappels, kiwi’s en waterige groenten zoals selder, tomaten, komkommer, wortelen en courgette. Zorg ervoor dat je voldoende omega 3, vitamine C, selicium en zink binnen krijgt om een gezonde productie van collageen en elastine te behouden. Misschien kun je ook een Omega-3 supplement (Advanced Nutrition Programme) proberen of meer vette vis eten om je huid de bouwstenen te geven die nodig zijn om er soepel en glad uit te zien. Ingrediënten zoals olijfolie, walnoten en zalm leveren uiteraard ook hun bijdrage voor het behoud van een gezonde, mooie huid.
     
  10. Verander van reiniger
    Reinigers kunnen je huid ook uitdrogen. Zorg er daarom voor dat je een milde hydraterende versie met vochtinbrengende ingrediënten gebruikt. Probeer eens de Enriched Cleansing Milk (gelaat) of de Seriously Mild Shower Gel (lichaam) van Beauté Pacifique. Vervang eventueel je reinigingsgel door een reinigingsmelk van Environ. Wacht na het reinigen niet langer dan 30 seconden om je toner en dagcrème aan te brengen om het vocht zo goed mogelijk op te nemen.

Wij adviseren je graag hoe je de huid in topconditie kan houden en/of brengen.
Klik hier om een gratis intake gesprek te reserveren.