tache de beaute facebook

Suiker veroudert uw huid

Suiker veroudert uw huid

Suikers (oftewel koolhydraten) maken u niet alleen dik, maar vooral ook flink ouder. Een overdaad aan suiker zorgt immers voor versnelde veroudering, wat 'glycatie' wordt genoemd.
suiker huidveroudering

Versuikering van het lichaam ontstaat doordat de suikermoleculen die via de darmen zijn opgenomen in ons bloed, zich hechten aan de proteïnen in ons lichaam. Daardoor gaan deze aan elkaar kleven, met als resultaat verharden, vervormen, verkleuren en beschadigen van deze proteïnen. Aangezien proteïnen de bouwstenen zijn van al onze weefsels, inclusief de huid (die grotendeels bestaat uit de proteïnen collageen en elastine) heeft de consumptie van suiker een rechtstreeks effect op de huid. Wanneer er suikerverbindingen gevormd worden, verliest de huid veerkracht en elasticiteit, wordt zij gerimpeld en verkleurt ze. De huid wordt ook vatbaarder voor schadelijke invloeden zoals UV straling.

Het glycatieproces wordt zichtbaar vanaf het 35ste levensjaar.  Het kan voorkomen worden door het vermijden van voedingsmiddelen die zorgen voor een hoge bloedsuikerspiegel. Kies dus voor voeding met een lage glycemische index. Goed nieuws: een dieet met veel minder of nauwelijks suikers leidt al snel tot een verbeterde huidconditie! Maak een afspraak voor een gratis voedingsanalyse en ontdek wat er kan verbeteren aan jue huidige levensstijl.