tache de beaute facebook

Slank, fit en gezond begint in je darmen!

Slank, fit en gezond begint in je darmen!

Laten we het eens hebben over de dikke en de dunne....
darmflora gezondheid

.....darm. Het belangrijkste deel van de voedselvertering vindt plaats in de dunne darm. Daar worden vetten, suikers en eiwitten opgenomen. De restjes gaan naar de dikke darm waar miljarden bacteriën zich eraan tegoed doen. Vergeet niet je goede darmbacteriën met (extra) vezels te verzorgen: deze regelen immers de stofwisseling en onderhouden de darmwand, waardoor er minder kans is op ontstekingen van allerlei aard.

 • Onweerstaanbare trek in chocolade?
  De schuld van je darmbacteriën! Deze hebben namelijk een directe verbinding met de hersenen waarmee ze signalen sturen over honger en verzadiging. De bacteriepopulatie in onze darmen wordt gevormd door ons voedsel en roept als het ware om haar lievelingsmaal. Daarom: eet je gezonder, dan verandert de bacteriepopulatie binnen de paar dagen en vraagt ze juist om meer groenten en fruit. Handig toch?
   
 • Een valse start!
  Wist je dat kinderen die niet via de keizersnede geboren worden, vanuit het geboortekanaal bacteriën mee krijgen, die in de eerste drie levensjaren uitgroeien tot een stabiele darmflora. In die periode wordt ook de stofwisseling en het immuunsysteem bepaald. Keizersnee kinderen hebben door de afwijkende startpopulatie een verstoorde ontwikkeling van de darmflora en daardoor een verhoogde kans op overgewicht, astma en diabetes type1. 
   
 • Stel je boodschap niet uit! 
  Drang om naar het groot toilet te moeten? Onmiddellijk lozen, die handel. We hebben namelijk 2 sluitspieren: een buitenste die je bewust kan samenknijpen en een binnenste die automatisch opengaat wanneer de drang om naar het groot toilet te moeten, er is. Krijgt de binnenste sluitspier te veel prikkels en doe je je behoefte niet, dan gaat die op de duur niet meer automatisch open en geraak je verstopt.
   
 • Knorrende maag? Schone darmen! 
  Het knorrende geluid dat je soms waarneemt komt niet van je maag, maar van je darmen. Zodra de maag en dunne darm leeg zijn, rekt de dunne darm zich op en perst hij achtergebleven restjes en lucht omlaag. Dit betekent dat het tijd is om zich te reinigen en dat je opnieuw klaar bent voor een nieuwe maaltijd.
   
 • Onthou vooral dit:
  Verzorg dagdagelijks je voeding, je voedselopname, je ingewanden en dan is je stoelgang vanzelf gezond!

Maak een gratis intake gesprek om na te gaan hoe gezond jouw voedingsgewoonten zijn.