tache de beaute facebook

Peelen voor een stralende huid!

Peelen voor een stralende huid!

Beautytrends komen en gaan, maar PEELINGS? Ja, die blijven bestaan. Dat een peeling de huid jong houdt, stimuleert en het aspect ervan verbetert, hoeft geen betoog.
stralende huid peeling

Je kan thuis de huid dagdagelijks zacht peelen met een 'gommage', een exfoliërend product of je kan af en toe een peelend masker masker toepassen. Peelings verhogen de doeltreffendheid van anti aging behandelingen en zorgen ervoor dat alle ingrediënten nadien beter worden opgenomen. Door regelmatig te peelen stimuleer je het huidvernieuwingsproces en blijft de huid langer jong en fris. Rimpels gaan minder diep lijken omdat het licht beter op de huid wordt weerkaatst. Ouderdoms- en pigmentvlekken worden minder zichtbaar.

Opgelet!

Teveel peelen echter kan leiden tot een droge of geïrriteerde huid.
Vraag dus raad aan je schoonheidsspecialiste omtrent het peelingproduct dat voor jou en je huid en de omstandigheden het meest geschikt is.

Wanneer peelen?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan men het hele jaar door peelen, ook in de zomer! Gebruikvan een goede zonnebescherming is echter wel een must. Maar omdat een peeling verstopping van de poriën en dus puistjes, voorkomt, kunnen peelings juist in de zomer, je ideale bondgenoot zijn!

Bij een professional kan je terecht voor  intensievere peelings, de zgn. 'chemische peelings': al deze peelings werken in eerste instantie verjongend!

  • Zo is er bvb salicylzuur dat nooit allergische reacties oproept en vooral gebruikt wordt voor zijn antimicrobiële eigenschappen, dus tegen acné en onzuiverheden. Het verfijnt de poriën en regelt de talgafscheiding.
  • Glycolzuur kan worden ingezet bij eerste tekenen van veroudering en oneffen huidstint. Het bevordert de celvernieuwing.
  • Lactaatzuur kan voor de meest gevoelige huid en zones (bvb de ogen) aangewend worden, en heeft een sterk hydraterend effect. Verfrist vale teint. Ideaal voor de couperose huid. Maakt de huid dikker.
  • Amandelzuur wordt toegepast bij een dikkere, eerder vettige huid met huidverkleuringen.
  • Trichloorazijnzuur, stimuleert de fibroblasten, verfijnt de huidstructuur en vermindert oppervlakkige littekens en pigmentvlekken.
  • Verder zijn er nog toepassingen met 'gemengde' peelings die verschillende zuren bevatten, elk met hun specifieke eigenschappen.

Weet dat een correcte toepassing van peelings op regelmatige basis (bvb 5 sessies om de 14 dagen), vergezeld van goede thuisverzorgingsproducten altijd moet leiden tot huidverjonging en -verbetering. Indien juist aangewend en rekening houdend met een paar mogelijke contra-indicaties, kan iedereen vooruitgang boeken. Laat je steeds deskundig informeren door een ervaren persoon!

Meer weten ...