tache de beaute facebook

Ontsierende harde bultjes op je bovenarmen en -benen?

Ontsierende harde bultjes op je bovenarmen en -benen?

Vermoedelijk heb je dan de veelvoorkomende huidaandoening Keratosis Pilaris!
Keratosis Pilaris

Maak je geen zorgen! Het is een onschuldige afwijking van de hoorncellen van de haarfollikels door keratine. Keratine wordt overmatig geproduceerd. Hierdoor gaan de haarfollikels ontsteken, omdat bacteriën zich hier nestelen. Zo krijg je het uitzicht van kleine puistjes in dit gebied. Deze aandoening gaat vaak samen met eczeem, astma en hooikoorts en psoriasis. Ook kan er sprake zijn van genetische aanleg. Keratosis pilaris verdwijnt nooit uit zichzelf maar kan wel in de loop van de jaren minder worden. In de winter komt de aandoening meer voor dan in de zomer, omdat dan de lucht droger is.

Ons advies:

Neem je bad of douche steeds met een douchegel met neutrale PH (Environ/Beauté Pacifque) en zorg steeds voor een kwalitatieve bodycrème. Environ - specialist in gezonde en werkzame producten - heeft een combinatie van bodylotion (op basis van lactaatzuur) en bodyoil (vitamine A,E en C) die prachtige resultaten neerzet om de keratosis pilaris huid glad te maken. De zuren zorgen ervoor dat de dode huidcellen verweken en afschilferen en de vitamines bouwen de huid op een gezonde manier weer op. Een echte aanrader die tevens verstevigend werkt!

Let ook op je eten en geniet van voeding die veel vitamine A bevat, zoals lever, zoete aardappelen, wortels, mango’s, spinazie, abrikozen, meloen, melk en eigeel.

Vraag vrijblijvend raad aan je schoonheidsspecialiste en laat voortaan zowel zomer en winter je gave armen zien!

Klik hier om een gratis en vrijblijvend intake gesprek te boeken of bel 09 377 23 84.