tache de beaute facebook

Mag ik in de zomer peelen?

Mag ik in de zomer peelen?

Wij hebben peelings die in de zomermaanden wèl kunnen!
lekker in je vel met een zoomerpeeling

We hebben het hier niet over een scrub of enzym peeling, maar wel over een peeling met zuren. Er wordt verteld dat je in de zomer niet moet peelen. Het zou de opperhuid kwetsbaar maken, waardoor zonschade vrij spel krijgt met pigmentvlekken, sterkere verbranding, en een dunnere huid tot gevolg. Dit inzicht stamt uit de tijd dat er met heel zware chemische peelings werd gewerkt.
Tegenwoordig kunnen mooie huidresultaten op andere, minder invasieve manier, worden bereikt. Er zijn nu ook nieuwe zuren, die veel milder zijn.

Peelen = verslavend

En dit vooral door het super glad gevoel dat je huid krijgt. Wil je een mooie, gezonde huid bekomen of behouden, dan heb je af en toe een peeling nodig, omdat je de dode huidcellen op je huidoppervlak moet verwijderen. . Hierdoor worden je serum en crème beter opgenomen, en houdt je make up langer. Een aantal dode huidcellen valt vanzelf van je huid af, maar naarmate je ouder wordt, vertraagt dit proces. En dus moet je de natuur een handje helpen door (verstandig) te (laten) peelen. 
 

Een goede peeling verdikt de huid

En een dikkere huid biedt juist een betere zonbescherming. Wanneer je met 'foute' peelings wordt behandeld, wordt je huid dunner, krijgt je huid een transparante gloed en worden de bloedvaatjes zichtbaarder. Dat wil je toch echt niet?

Een goede peeling stimuleert groeifactoren, en géén ontstekingsreacties

Zodra je op een zachte manier dode huidcellen verwijdert, komen er groeifactoren vrij. Dit zijn signaalpeptiden die aangeven dat de celdeling vanuit de basaalcellaag aan het werk moet. Concreet betekent dit dat je op een zachte manier huidvernieuwing (met aanmaak van hyaluron, collageen en elastine) stimuleert.

Met een verantwoorde peeling

Exfolieer je de huid minimaal en hou je het vocht in de huid vast. De huid droogt dus niet uit, en dat is heel belangrijk voor meer volume en een gezonde uitstraling. Daarom werken wij meestal met peelings op basis van lactaatzuur, ofwel melkzuur. Lactaatzuur geeft letterlijk vocht aan de cellen,  dit in tegenstelling tot glycolzuur! In een huid die goed vocht vasthoudt, kunnen UV stralen ook minder diep doordringen.

Onze lactaatzuurpeeling heeft een zuiverheid van 98.9% of meer. Hoe zuiverder het ingrediënt, hoe efficiënter de peelwaarde en hoe meer je geniet van het hydraterend vermogen van lactaatzuur. Bovendien remt lactaatzuur tyrosinase af. Concreet betekent dit dat het de vorming van pigmentvlekken tegen gaat en de vlekken vervaagt.

Last van dehydratatie, vale huid, ontstekingen, melasma of pigmentvlekken?

Dan combineren wij een lactaatzuurpeeling met een zuurstofbehandeling. Hier werken wij met magnesiumperoxide, een uiterst stabiele vorm van zuurstof die in combinatie met water wordt ingemasseerd in de huid. We gebruiken hierbij een enzym dat het zuurstofmolecuul kan splitsen zodat het in de huid blijft en de lederhuid bereikt. Op die manier bekom je een frisse, goed gehydrateerde huid met een pigmentverlichtende werking. Bovendien remt zuurstof acné onstekingen af! Het effect is direct zichtbaar. Dit is een behandeling voor iedereen en elke leeftijd!

Voor de mensen die houden van een kruidenpeeling hebben wij de Rose de Mer Peeling. Een combinatie van zeeroos, algen en koraal zorgt voor een mooie glow, een steviger huid en verlichting van pigmentvlekken.

Wil je peelend  èn anti-aging werken?

Dan is er onze SWICH behandeling. Deze is er speciaal op gericht om celfuncties te normaliseren en de energiehuishouding in de huid te herstellen. Er wordt gewerkt met andere zuren (barnsteenzuur en pyrodruivenzuren) die cellulair opgenomen worden. Resultaat: onmiddellijke glow en huidverstrakking, zonder downtime :-)

Niet te vergeten:

Elke peeling vraagt ALTIJD om een goede na-verzorging en zonbescherming, in alle seizoenen! Wij peelen nooit zonder dat je over de juiste thuisverzorgingsproducten beschikt. Wij adviseren je graag over de peeling en de producten die het best bij jouw huidtype en -conditie passen. Doe nooit 'zomaar' een peeling, laat je begeleiden door een ervaren professional. Anders kan een peeling met zuren jou 'zuur' opbreken!

 

Bel 093772384 voor meer info of klik hier of rechtsonder dit scherm om te chatten
Wil je op de hoogte blijven van ons advies, onze producten en onze behandelingen, Schrijf dan in op onze nieuwsbrief.
Ontdek wat andere mensen zeggen over Tache de Beauté.