tache de beaute facebook

Eerste hulp bij herfstkwaaltjes

Eerste hulp bij herfstkwaaltjes

Droge huid, hoest en neusverkoudheid. De herfst staat weer voor de deur en deze brengt allerlei ongemakken met zich mee. Bekende herfstkwaaltjes zijn een snotneus, hoesten, droge huid en droge lippen. Maar wat veroorzaakt droge huid en droge lippen en wat kunt u er het beste tegen doen?
droge lippen

Droge huid, hoest en neusverkoudheid. De herfst staat weer voor de deur en deze brengt allerlei ongemakken met zich mee. Bekende herfstkwaaltjes zijn een snotneus, hoesten, droge huid en droge lippen.

Wat veroorzaakt droge huid en droge lippen en wat kunt u er het beste tegen doen?

In de herfst gaan de temperaturen buiten omlaag en zetten we de verwarming binnen lekker aan. De koude lucht van buiten en de warme droge lucht van de verwarming, kunnen een droge huid veroorzaken. Dit geeft een trekkerig gevoel en gaat soms zelfs jeuken. Om te voorkomen dat de huid te droog wordt, kunt u uzelf insmeren met een goede huidcrème of lotion (dit bepalen we in functie van comfort en huidtype). Zo houdt u namelijk de vochtbalans in uw huid op peil.

De lippen zijn één van de gevoeligst plekken op uw lichaam. Deze hebben dus ook de meeste last van de kou. De lippen worden droog en schraal en kunnen uiteindelijk barsten. Schrale en gebarsten lippen voelen niet prettig en doen zeer. De beste oplossing voor droge en schrale lippen is een lippenbalsem op basis van natuurlijke essentiële oliën. Hierdoor wordt uitdroging door wind en kou voorkomen. Probeer als het koud is niet teveel over uw lippen te likken. En, hoe moeilijk het ook is, trek nooit aan de losse velletjes. 

Een goede, gezonde lippenbalsem bevat geen petroleum derivaten zoals vaseline (men eet de lippenbalsem ook deels op, dus let hiervoor op). Het gebruik van een op petreleum gebaseerde lippenstift, zorgt voor een vicieuze cirkel van droge lippen, waardoor u het probleem eigenlijk onderhoudt in plaats van oplost.  En om de meeste gevoelige zone van ons lichaam optimaal te beschermen, is een goede UV-filter zeker op zijn plaats. 

Jane Iredale heeft alleen producten in zijn gamma die 100% natuurlijk en gezond zijn voor de huid èn dus ook voor de lippen!