tache de beaute facebook

De kracht van peelings

De kracht van peelings

Peelings maken ontegensprekelijk deel uit van een gezonde en mooie huid. Bekom huidverbetering en èchte resultaten dankzij onze home-peelingproducten of een professionele peelingsessie in ons instituut.
environ peeling aha

Thuis peelen, hoe doe je dat?

Peelen, scrubben of exfoliëren: doe het vooral niet te vaak en te fel. We leggen je graag uit waarom. De keratinocyt heeft als taak af te sterven om zo de hoornlaag (de buitenste laag van je huid ofte stratum corneum) van je huid te vormen. Idealiter zou deze compact moeten zijn omdat deze laag de enige vorm van bescherming biedt naar buiten toe. Als de keratinocyt te vroeg verwijderd wordt, kan deze dode huidcellenlaag geen geschikte barrière vormen en gaat niet alleen vocht/water sneller verdampen, maar kunnen ook schadelijke stoffen makkelijker in de huid dringen.

De oplossing?

Alpha-Hydraxyzuren (AHA's). Dit zijn natuurlijke, organische zuren die het exfoliëren van dode en afstervende cellen van de hoornlaag bevorderen. De zuren lossen de verbinding tussen de cellen op waardoor ze gemakkelijker afschilferen en plaats maken voor nieuwe, gezonde huidcellen. Hierdoor krijgt de huid ook een zachte en egale aanblik.

Welke producten helpen hierbij?

 • Skin Essentia Hydrating Clay Masque van Environ: helpt niet alleen te hydrateren maar exfolieert in alle zachtheid. Gebruik minimaal 2x/week.
 • Focus Care Youth Concentrated Alpha Hydroxy Toner: versterkt de natuurlijke zuurmantel van de huid door de hoge concentratie glycolzuur en bevordert een zachte exfoliëring. Gebruik elke dag na je reiniger.
 • Focus Care Moisture+ Alpha Hydroxy Night Cream: deze crème gebruik je 2x/week 's avonds. Hij helpt een vermoeide huid op te peppen, helpt de huid vocht vasthouden en verfijnt de huidtextuur. 
 • Wish Exfoliating scrub: exfolieert zacht en versnelt de celdelingscyclus van de bovenste huidlaag. Gebruik deze scrub om de huid jonger en gladder te maken en te doen stralen.
 • Het Revival masque met unieke zuren verheldert, verstevigt en maakt de huid gladder.  Je krijgt een vollere huid, rimpels, grove poriën en littekens worden minder zichtbaar. Je kan dit product 2 à 3 keer per week in een dun laagje als masker gebruiken, en dit gedurende 10 à 20 minuten. Heb je weinig tijd? Breng het masker ' s avonds minimum 20 minuten na je vitaminecrème aan, en laat het de hele nacht inwerken. Je wordt 's ochtends wakker met een mooie 'coup d'éclat'!

Wil je er straks voor de feestdagen jonger en frisser uitzien? 

Stap 1:

Alleen water reinigt je huid NIET! Je gebruikt toch ook een wasproduct als je je kledij wast? Maak bij voorkeur gebruik van een dubbele reiniging. (pre cleanser en cleansing gel van Environ) De eerste reiniging op basis van olie trekt vuil aan dat oplosbaar is in olie, zoals overtollige talg, UV filters en make up. De tweede reiniging zorgt voor het verwijderen van de resterende vuilresten en het conditoneren van de huid. Vergeet ook je tonic niet!

Stap 2: Ga regelmatig voor Peeling Power!

Gebruik thuis één van bovenstaande producten. Wij informeren je graag over de frequentie en de juiste toepassing.

In ons instituut  kies je voor een intensievere, maar veilige peeling die je huid niet enkel ontdoet van dode huidcellen, maar die tevens tal van huidproblemen kan oplossen. De effectiviteit van een peeling hangt af van 

 • de ingrediënten: hoe diep een ingrediënt doordringt en wat het resultaat zal zijn, hangt af van het soort zuur dat gebruikt wordt en de kracht ervan.
 • de PH en concentratie: de PH is belangrijker dan de concentratie: hoe lager de PH, hoe krachtiger de peeling. Zo werkt een concentratie van 10% met een PH van 2 effectiever dan 30% met een PH van 5.
 • hoelang de peeling op de huid ligt
 • de voorbereiding van de huid: dit houdt in dat de huid dus dubbel gereinigd wordt, èn dat er soms een aantal gelaatsbehandelingen als voorbereiding op de peeling, moeten ingepland worden.
 • de frequentie van de peelings: sommige peelings kunnen we wekelijks toepassen, andere maandelijks. 

Wij hebben peelings 

 • tegen huidveroudering zoals rimpels en fijne lijntjes
 • voor het verlichten van pigmentvlekken
 • tegen onzuiverheden en acné
 • die de collageen- en elastineproductie stimuleren

Boek alvast jouw professionele peelingsessie en maak je keuze uit de

Stap 3:

Verzorg je huid na een professionele peeling altijd supergoed, zodat die snel terug in balans is. Gebruik bij voorkeur een aangepast serum om je huid diepgaand te verzorgen. Vermijd in elk geval altijd de zon!
Wij adviseren je graag over de producten en huidverzorgingen die het meest effectief zijn voor jouw huid.

 

Bel 093772384 voor meer info of klik hier of rechtsonder dit scherm om te chatten
Wil je op de hoogte blijven van ons advies, onze producten en onze behandelingen, Schrijf dan in op onze nieuwsbrief.
Ontdek wat andere mensen zeggen over Tache de Beauté.