tache de beaute facebook

Cellulite: wat is het en wat kan je eraan doen?

Cellulite: wat is het en wat kan je eraan doen?

Maar liefst 90% van de vrouwen heeft er last van. Maar wat kan je eraan doen? In de winter kan je de bobbeltjes nog verstoppen onder een pantalon of panty's, maar met de zomer in zicht, wil je toch mooie gladde benen tonen?
sinaasappelhuid

Wat is het verschil tussen cellulite en cellulitis?

Cellulite: 

Cellulite wordt ook wel sinaasappelhuid genoemd. Het is de term waarmee een bobbelige structuur in de huid wordt aangeduid. Het wordt ook wel omschreven als putjes in de huid of het onderhuidse bindweefsel. Cellulite is geen ziekte en volkomen onschuldig. Het komt voornamelijk voor bij vrouwen en ondanks dat het niet schadelijk is voor je gezondheid wordt het door de meeste mensen wel als erg vervelend gezien. Cellulite ontstaat door een verkleving en zwelling van de onderhuidse bindweefselstructuur. Onderhuidse vetweefsel duwt tegen de oppervlakte van de huid en creërt daardoor een bobbelig reliëf. Vrouwen hebben er meer aanleg voor dan mannen, omwille van de structuur van hun onderhuidse weefsels. Bij vrouwen zijn die verticaal gerangschikt, waardoor de vetcellen makkelijker tegen de huid kunnen aandrukken. Bij mannen is de onderhuidse structuur anders, waardoor de vetcellen minder in contact komen met de huid.’ Hoewel mannen er dus minder mee geconfronteerd worden, kunnen ook zij er in principe last van krijgen.
Het is ook erfelijk: als andere vrouwen in jouw familie cellulite hebben, is de kans groot dat jij er ook mee te maken krijgt.

Cellulitis: 

Met deze term wordt een bacteriële infectie bedoeld van het onderhuidse weefsel. Dit is pijnlijk en dient door een arts te worden behandeld.

Hoe kan men cellulite behandelen?

  1. Zorg voor meer beweging: zo bekom je een betere bloedcirculatie en stofwisseling en zal je op deze manier de putjes in de huid zien slinken. 
  2. Eet gezond: Hoe ongezonder de leefstijl, hoe meer afvalstoffen zich kunnen ophopen in de vetcellen. Door te ontzuren kan je die balast verminderen. Vermijd alcohol, suikers, transvetten.
  3. Zorg ervoor dat je lymfe goed blijft circuleren. Dit kan door extra lymfestimulatie te ondergaan, of door een combinatie van gezonde voeding en meer beweging.
  4. Laat je behandelen door een professional: Een behandeling door een schoonheidsspecialiste, masseur of fysiotherapeut kan helpen bij het verminderen van de cellulite en pakt het probleem meer bij de oorzaak aan door zich te richten op de stofwisseling van de huid. Toestellen op basis  van radiofrequentie kunnen de vetcellen reduceren en strijken de huid glad, en geven zo een uniform aspect.
  5. Gebruik een degelijke anti-cellulite crème om cellulite te bestrijden. Over het algemeen bevatten al deze producten ingrediënten met een vet afbrekende werking. Omdat je deze producten degelijk moet insmeren en massage goed is voor de lymfedrainage en bloedcirculatie, zullen vocht/vet en afvalstoffen beter afgevoerd worden.
  6. De Sculpting Gel van Beauté Pacifique doet het erg goed op het gebied van cellulitebestrijding. De gel bevat een mix van actieve ingrediënten en cafeïne kan het sinaasappeleffect tot 22% verminderen. Ook de omtrek van de dijen vermindert aanzienlijk en de huid voelt zacht en soepel aan. 
  7. Bestrijding van cellulite is dus duidelijk een èn-èn verhaal en dient uiteraard dagelijks en consequent aangepakt te worden.... Dat op die manier de inspanningen lonen, lijdt geen twijfel!