tache de beaute facebook

Acne: wat kan je best (w)eten?

Acne: wat kan je best (w)eten?

Zeker 85% van de mensen heeft ooit te kampen gehad met acne.
acne voeding

Acne is een lokale ontsteking. Onze talgklieren in de poriën van de huid, scheiden een vettige stof af. Als de poriën verstoppen, gaat de bacterie P.Acnes zich flink vermeerderen.

  • Door verkeerde voeding en levensstijl hebben wij hier in het Westen last van laaggradige ontstekingen in het lichaam.  Onderzoek wijst uit dat bij een gestresst brein, de productie van ontstekingsstoffen toeneemt, met huidklachten als gevolg. Wanneer de darmflora uit balans is, krijgt men een gestresst brein. Daarom kan het raadzaam zijn probiotisch voedsel te eten of een probioticum te slikken.
  • Suiker en geraffineerde koolhydraten kunnen acne verergeren.
  • Ook zuivel (in het bijzonder magere en halfvolle melk) kan acne erger maken. De melksuikers zorgen ervoor dat de mannelijke hormonen gaan pieken, waardoor de talgproductie stijgt, waardoor kans op ontstekingen....
  • Plantaardige oliën, rijk aan omega 6, geven acne een boost. Voldoende omega 3 daarentegen geeft verlichting en werkt ontstekingsremmend!!
  • Chocolade kan ook acne aanjagen.

Wat eet/drink je dan beter wel?

Omega 3 vetten en probiotica helpen. Groene thee kan ook de klachten verminderen, en kruiden zoals kurkuma, het mineraal zink werken verlichtend bij acne. Whole foods, het paleo- en mediterrane dieet, vitamines A, D en E  remmen eveneens de uitbraak van ontstekingen. 

Vergeet ook niet dat voldoende slaap je lichaam en huid sterker maakt en je een gezondere uitstraling geeft!