tache de beaute facebook

10 Tips om uw gelaat optimaal te verzorgen

10 Tips om uw gelaat optimaal te verzorgen

Een goed verzorgingsritueel is de basis van een gezonde uitstraling.
tips huidverzorging

1. REINIGEN: een must! Een goede reiniging betekent de start van huidverjonging. Vergeet niet elke ochtend en avond uw huid en ogen grondig te reinigen!  Afhankelijk van uw huidtype zal u een pre-reiniger, een crème, melk of gel gebruiken, gevolgd door een lotion. Die 2 of 3 reinigingsstappen zijn onontbeerlijk om uw huid te ontdoen van alle vuil en loszittende dode huidcellen. Enkel als u een kwalitatieve  reiniger gebruikt (zonder minerale olie, wolvetten, of andere occlusieve ingrediënten) + actieve toner, kan uw huid ook de daaropvolgende verzorgingsproducten goed absorberen.

 1 of 2 maal per week kan u een peeling met daaropvolgend een aangepast masker toepassen om uw gelaat te ‘boosten’! Let op! De meeste peelings voor thuisgebruik voorkomen verhoorning en dus zwarte puntjes, comedonen in de huid, maar werken niet intensief genoeg om huidcelvenieuwing te stimuleren. Daarvoor zijn peelings, de zgn. cosmeceuticals, enkel toegepast in het instituut, een wonder voor verjonging!

2. HYDRATEREN: vocht is de eerste en belangrijkste behoefte van je huid. Een goed product (serum of gel-crème) zorgt ervoor dat je huid geen vocht verliest. Een vochttekort neigt al vaak tot de eerste rimpeltjes. Het is ook belangrijk dat je voldoende water drinkt zodat alle organen (en inclusief je huid, die je grootste orgaan is!) goed functioneren. Jouw huidcellen zullen je dankbaar zijn!

3. VERZORGEN: Of je nu een gevoelige huid hebt, couperose, rimpels, acné, pigmentvlekken, verlies aan stevigheid…. Voor elke huidconditie is er een aangepast product. Vraag steeds deskundig advies. Laat uw huid af en toe extra verzorgen bij de ervaren schoonheidsspecialiste (minstens 4x/jaar, of bij elke seizoenswissel). Er zijn technieken en producten, exclusief voor het instituut, die uw beoogde resultaat versnellen en intensifiëren.

4. DAG EN NACHT: wist u dat uw huid overdag allerlei afvalstoffen opneemt en opslaat? Dit is een grote bron van huidveroudering. Daarom dient u de huid goed te beschermen tegen allerlei agressies. ’s Nachts ( vooral tussen 23.00u en 03.00u) werkt uw huid volop om de opgelopen schade te herstellen. Er zit dus wel degelijk een verschil tussen je dag- en nachtverzorging en tussen de werking van uw huid overdag en ‘s nachts! Zorg ook voor een goede nachtrust!

5. BESCHERMEN: wilt u vroegtijdige huidveroudering voorkomen? Gebruik overdag steeds een product met een bescherming tegen UVA en UVB stralen. Dit kan uw dagcrème, een zonnecrème of minerale make up zijn. Naargelang uw huidtype, het tijdstip van het jaar of de plaats waar u verblijft, gebruikt u een hogere of lagere beschermingsfactor. Goede, voldoende en regelmatige bescherming houdt de huid langer jong en stralend!

6. PRIJS: producten kunnen immens verschillen in prijs, ingrediënten en kwaliteit. Uw schoonheidsspecialiste kent het verschil. Duur is niet altijd beter, maar weet dat werkzame ingrediënten veel research en wetenschappelijk onderzoek vereisen en vaak zeldzaam en gepatenteerd zijn. U kan dus stellen dat een kwalitatief product dat doet wat het belooft, niet echt goedkoop kan zijn. Investeer dus in kwaliteit!

7. JONG – MINDER JONG: U hoort het misschien niet graag, maar men veroudert al vanaf 25jaar. Dus: verzorg u preventief in de jeugd, en behoud later uw jeugdigheid door u prima te verzorgen. Voor elke leeftijd zijn er aangepaste producten. Waar op jongere leeftijd het behoud van hydratatie voorop staat, is het op latere leeftijd belangrijk de collageenproductie te blijven boosten. Collageen in de huid zorgt immens voor de stevigheid en behoud van vocht. Telkens u voelt dat een product geen voldoening meer geeft, gaat u te rade bij een deskundig persoon, die mits een grondige huidanalyse, u verder op weg helpt! Vergeet ook niet dat u een beetje geduld moet hebben om resultaten te boeken. Reken +/- 120 dagen om de eerste tekenen van verjonging en verbetering in de spiegel te zien!

8. RITUEEL: uw huidverzorging dient een dagelijks ritueel te zijn, dat u met tijd en precisie uitvoert. Weet dat u naar een bepaald toekomstig resultaat toe werkt. Geniet van dit moment voor uzelf, sla geen enkele beurt over en bekijk uzelf in de spiegel en koester uw verzorgd beeld. Er is niets mis met een beetje eigenliefde! Word blij van dit dagelijks ritueel!

9. VOEDING: Wil u een gezonde en frisse uitstraling behouden, zorg dan dat uw voeding veel anti oxidanten en vitamines bevat. Te veel (geraffineerde) suikers, verzadigde vetten, alcohol, stress en roken  zorgen mee voor vroegtijdige veroudering, ook van uw huid. Verander een paar voedingsgewoonten en u ziet reeds op korte termijn resultaat!

 10. VRAGEN? Wens je op een bepaald moment toch jouw huidbeeld te verjongen, te verfijnen, bij te sturen? Jouw schoonheidsspecialiste weet raad!  Zij is opgeleid om de nieuwste  technieken, toestellen en producten toe te passen voor jouw persoonlijke behoeften: acné, couperose. Rimpels, verlies aan elasticiteit, pigment- en ouderdomsvlekken, ….