tache de beaute facebook

Zonlicht veroudert je huid

Zonlicht veroudert je huid

Zonlicht is de belangrijkste oorzaak van huidveroudering, met name rimpels en pigmentvlekken. We spreken hier van foto-veroudering: vroegtijdige veroudering door intense of langdurige blootstelling van de huid aan zonlicht en UV-straling.
zon huidveroudering

De schadelijke effecten van zonlicht op de huid worden pijnlijk als je de gezichtshuid van een ouder persoon vergelijkt met een deel van de huid dat zelden aan zon is bloot gesteld, zoals de billen. 

Zonlicht bestaat uit infrarood licht, zichtbaar licht en ultraliolet (UV) licht. In het ultraviolet licht hebben we afhankelijk van de golflengte 3 soorten: UVA, UVB en UVC licht. UVC licht wordt volledig uit de dampkring gefilterd door de ozonlaag. UVB dringt door tot in de opperhuid en UVA dringt tot in de diepere lederhuid (dermis), en dit zelfs door ramen, kleding en wolken!

De UVB stralen veroorzaken zonnebrand en de UVA stralen zorgen mede voor vroegtijdige huidveroudering (denk aan A van 'aging'). Beide spelen een belangrijke rol bij het ontstaan van huidkanker.

UV licht sloopt de elastine en bindweefsel vezels van de huid. Wanneer UV licht de kern van de huidcellen bereikt, raakt het DNA beschadigd waardoor mutaties in de huid ontstaan. Ter verdediging van het DNA gaan de huidcellen melanine boven de celkernen aanmaken, waardoor de huid bruin kleurt. Er is dus bij het bruiningsproces al veel schade opgetreden, die helaas niet volledig kan hersteld worden.
Onthoud dus dat een zongebruinde huid een zonbeschadigde huid is!

Omdat vooral UVA stralen ons van zonsopgang en gedurende de hele dag - zomer en winter - vergezellen, hebben we dus nood aan een goede bescherming, het hele jaar door. Kies voor een crème, rijk aan anti-oxidanten, en een minimum factor 15, bij voorkeur met natuurlijke zonnefilters! RAD van Environ voldoet aan al deze voorwaarden!

Onderzoek heeft uitgewezen dat het dagelijks gebruik van een crème met een zonnebeschermingsfactor 15, de huidveroudering bij gezonde mensen (onder de 55 jaar) met 24% vertraagt! Dus, regelmatig een goed, gezond en adequaat zonneproduct aanbrengen, loont altijd in de strijd tegen huidveroudering en rimpels!