tache de beaute facebook

Welk seizoen ben jij?

Welk seizoen ben jij?

Bent u een lente-, zomer-, herfst- of wintertype? Of... hoort u bij verschillende seizoenen thuis? Iedere persoon weet dat bepaalde kleuren haar wel of niet goed staan. Wilt u weten welke kleuren het best bij u passen? Lees dan snel verder!

Carole Jackson maakte in de jaren '80 van kleurenanalyse een hype met het boek 'Color me Beautiful'. De kern van de vierseizoenen kleurenanalyse is dat iedere persoon een natuurlijk seizoenstype heeft, op basis van de kleur van de ondertoon van de huid, de haar- en oogkleur. Het dragen van kleding die in harmonie daarmee is, zorgt ervoor dat de huidskleur gezonder oogt en dat onregelmatigheden minder opvallen. 'Foute' kleuren maken u fletser, ongezonder, ouder..... Eens u bekend bent met uw seizoenstype, kan u de kleuren van kleding, accessoires en make up afstemmen op elkaar.

Op basis van de ondertoon van de huid onderscheiden we koele en warme kleurtypes.

Op basis van de (natuurlijke) kleur van de haren en ogen, wordt een onderscheid gemaakt tussen harde, medium of zachte contrasttypes.

De ondertoon van de huid is een vasstaand gegeven dat genetisch bepaald is en uw hele leven hetzelfde blijft. De ondertoon wordt bepaald door 3 soorten pigmenten: melanine (verantwoordelijk voor de bruine pigment), hemoglobine (verantwoordelijk voor de rode component) en caroteen (bepalend voor de gele toon). De ondertoon kan koel of warm zijn.
Koel: personen met een blauwachtige, roze ondertoon in de huid.
'Koele' kleurtypes zullen er het mooist uitzien in koele kleuren, die met een blauwe ondertoon. (bvb marine)
Koele kleurtypes zijn de zomer- en winter types, waarbij de zomers een lichte en zachte uitstraling hebben, en de winters een diepe donkere.

Warm: personen met een gelige ondertoon in de huid.
'Warme' kleurtypes staan op hun best met kleuren waarin een gele ondertoon zit. (bvb warm bruin)
Warme kleurtypes zijn de lente- en herfsttypes, waarbij lentes een lichte en frisse uitstraling hebben, en herfsttypes een donkere, gemengde uitstraling.

Harde contrasttypes zijn dus altijd winter of herfsttypes, die mooi zien met diepe kleuren.

Zachte contrasttypes zijn de lente- en zomertypes en staan best met gemengde en gedempte kleuren.

Bent u nieuwsgierig om te vernemen welk type u bent? Een 'zuiver' seizoenstype of een zgn 'gemengd' seizoenstype? Maak dan zeker een afspraak bij Tache de Beauté. Gedurende een 2 uur durende sessie wordt er heel wat verduidelijkt en hebben kleuren voor u geen geheimen meer!