tache de beaute facebook

Minerale make up en de rol bij acne en rosacea

Minerale make up en de rol bij acne en rosacea

Er zijn heel wat mensen die te kampen hebben met fysieke en emotionele klachten, te wijten aan acne en rosacea. Ervarin toont aan dat minerale make up een grote ondersteunende rol kan spelen in het herstel van de eigenwaarde van de patiënt, en tevens kan bijdragen tot een betere en gezondere huid.
jane iredale acné rosacea

Mensen met acne en rosacea zijn voortdurend op zoek naar mogelijkheden om deze huidirritaties te camoufleren. Helaas kiest men vaak voor producten die meer nadelen dan voordelen hebben. Minerale make up - en hier met name Jane Iredale - kan de perfecte oplossing zijn, omdat deze een maximum dekkend vermogen heeft, zeer eenvoudig aan te brengen is, en bovendien beschermt tegen UV stralen, niet comedogeen is en ontstekingswerend.

De originele definitie van minerale make up is een make up die vrij is van talk, vrij van ingrediënten die de huid kunnen irriteren en vrij van comedogene bestanddelen. Dus bovenal geen stoffen die nadelig kunnen zijn voor mensen met acne en rosacea. Echte minerale poeders zijn hoofdzakelijk samengesteld uit combinaties van titaandioxide, zinkoxide, ijzeroxide, mica, bismutoxychloride of boornitride. Mineralen staan vanwege de hoeveelheid steeds bovenaan de ingrediëntenlijst.

De mineralen die hier gebruikt worden zijn anorganisch, waardoor er geen risico is op bacteriële besmetting.

  • Titaandioxide dient als natuurlijke zonnefilter, is ontstekingswerend en heeft een dekkend vermogen.
  • Zinkoxide is bekend om zijn ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen en als natuurlijke zonnefilter.
  • Mica - hier gebruikt in zeer fijne korrelgrootte - wordt gebruikt voor een mat en absorberend effect, ideaal voor mensen met een vette en glimmende huid.
  • Bisutoxuchloride geeft kleur-, kleef- en dekkracht aan het eindproduct.
  • Boornitride zorgt voor een soft focus effect, vanwege de lichtweerkaatsende eigenschappen.
  • Ijzeroxide wordt gebruikt als kleurstof.

Het lijdt geen twijfel dat het van heel groot belang is de huid - en zeker de door acne of rosacea geteisterde huid - tegen de zon te beschermen om deze gezond te houden. Te grote en langdurige blootstelling aan de zon zorgt voor ontstekingsreacties, waardoor men meer kans heeft op vroegtijdige huidveroudering en het ontwikkelen van rosacea. De minerale make up poeders van Jane Iredale bieden een breedspectrum zonnebescherming (UVA en UVB) en zijn ook nog eens zeer waterbestendig.

De producten zijn eenvoudig in gebruik, de mineralen weerkaatsen, breken en verspreiden licht en dekken zo onvolmaakten op een subtiele manier. Ze hebben een uitzonderlijk dekkend vermogen, gaan niet in lijntjes of poriën vast zitten en voelen aan 'als een tweede huid'. De huid kan vrij blijven ademenen, er is geen transepidermaal vochtverlies en de producten vormen een filter tegen verontreinigende stoffen in de lucht.

Bij aankoop van minerale make up wordt steeds de exacte manier van toepassen u door onze specialisten graag aangeleerd. Maar ook na uw aankoop kan u steeds bij ons terecht voor gratis advies en hulp.