tache de beaute facebook

10 Tips om je gelaat optimaal te verzorgen

10 Tips om je gelaat optimaal te verzorgen

Een goed verzorgingsritueel is de basis van een gezonde uitstraling.
tips huidverzorging

1. REINIGEN: een must! Een goede reiniging betekent de start van huidverjonging. Vergeet niet elke ochtend en avond uw huid en ogen grondig te reinigen!  Afhankelijk van jouw huidtype zal je een pre-reiniger, een crème, melk of gel gebruiken, gevolgd door een lotion. Die 2 of 3 reinigingsstappen zijn onontbeerlijk om jouw huid te ontdoen van alle vuil en loszittende dode huidcellen. Enkel als je een kwalitatieve  reiniger gebruikt (zonder minerale olie, wolvetten, of andere occlusieve ingrediënten) + actieve toner, kan jouw huid ook de daaropvolgende verzorgingsproducten goed absorberen.

 1 of 2 maal per week kan je een peeling met daaropvolgend een aangepast masker toepassen om je gelaat te ‘boosten’! Let op! De meeste peelings voor thuisgebruik voorkomen verhoorning en dus zwarte puntjes, comedonen in de huid, maar werken niet intensief genoeg om huidcelvenieuwing te stimuleren. Daarvoor zijn peelings, enkel toegepast in het instituut, een wonder voor verjonging!

2. HYDRATEREN: vocht is de eerste en belangrijkste behoefte van je huid. Een goed product (serum of gel-crème) zorgt ervoor dat je huid geen vocht verliest. Een vochttekort neigt al vaak tot de eerste rimpeltjes. Het is ook belangrijk dat je voldoende water drinkt zodat alle organen (en inclusief je huid, die je grootste orgaan is!) goed functioneren. Jouw huidcellen zullen je dankbaar zijn!

3. VERZORGEN: Of je nu een gevoelige huid hebt, couperose, rimpels, acné, pigmentvlekken, verlies aan stevigheid…. Voor elke huidconditie is er een aangepast product. Vraag steeds deskundig advies. Laat jouw huid af en toe extra verzorgen bij de ervaren schoonheidsspecialiste (minstens 4x/jaar, of bij elke seizoenswissel). Er zijn technieken en producten, exclusief voor het instituut, die het beoogde resultaat versnellen en intensifiëren.

4. DAG EN NACHT: wist je dat jouw huid overdag allerlei afvalstoffen opneemt en opslaat? Dit is een grote bron van huidveroudering. Daarom dien je de huid goed te beschermen tegen allerlei agressies. ’s Nachts ( vooral tussen 23.00u en 03.00u) werkt de huid volop om de opgelopen schade te herstellen. Er zit dus wel degelijk een verschil tussen je dag- en nachtverzorging en tussen de werking van de huid overdag en ‘s nachts! Zorg ook voor een goede nachtrust!

5. BESCHERMEN: wil je vroegtijdige huidveroudering voorkomen? Gebruik overdag steeds een product met een bescherming tegen UVA en UVB stralen. Dit kan je dagcrème, een zonnecrème of minerale make up zijn. Naargelang jouw huidtype, het tijdstip van het jaar of de plaats waar je verblijft, gebruik je een hogere of lagere beschermingsfactor. Goede, voldoende en regelmatige bescherming houdt de huid langer jong en stralend!

6. PRIJS: producten kunnen immens verschillen in prijs, ingrediënten en kwaliteit. Duur is niet altijd beter, maar weet dat werkzame ingrediënten veel research en wetenschappelijk onderzoek vereisen en vaak zeldzaam en gepatenteerd zijn. Je kan dus stellen dat een kwalitatief product dat doet wat het belooft, niet echt goedkoop kan zijn. Investeer dus in kwaliteit!

7. JONG – MINDER JONG: Je hoort het misschien niet graag, maar men veroudert al vanaf 25jaar. Dus: verzorg je preventief in de jeugd, en behoud later jouw jeugdigheid door je prima te verzorgen. Voor elke leeftijd zijn er aangepaste producten. Waar op jongere leeftijd het behoud van hydratatie voorop staat, is het op latere leeftijd belangrijk de collageenproductie te blijven boosten. Collageen in de huid zorgt immers voor de stevigheid en behoud van vocht. Telkens je voelt dat een product geen voldoening meer geeft, kan je advies vragen bij jouw 'specialist' die je verder op weg helpt! Vergeet ook niet dat men geduld moet hebben om resultaten te boeken. Reken +/- 120 dagen om de eerste tekenen van verjonging en verbetering in de spiegel te zien!

8. RITUEEL: Jouw huidverzorging dient een dagelijks ritueel te zijn, dat je met tijd en precisie uitvoert. Weet dat je naar een bepaald toekomstig resultaat toe werkt. Geniet van dit moment voor jezelf, sla geen enkele beurt over en bekijk jezelf in de spiegel en koester het verzorgde beeld dat je ziet. Er is niets mis met een beetje eigenliefde! Word blij van dit dagelijks ritueel!

9. VOEDING: Wil je een gezonde en frisse uitstraling behouden, zorg dan dat je voeding veel anti oxidanten en vitamines bevat. Te veel (geraffineerde) suikers, verzadigde vetten, alcohol, stress en roken  zorgen mee voor vroegtijdige veroudering, ook van de huid. Verander een paar voedingsgewoonten en je zal reeds op korte termijn resultaat zien!

 10. VRAGEN? Wens je op een bepaald moment toch jouw huidbeeld te verjongen, te verfijnen, bij te sturen? Jouw schoonheidsspecialiste weet raad!  Wij zijn opgeleid om de nieuwste  technieken, toestellen en producten toe te passen, specifiek voor jouw persoonlijke behoeften: acné, couperose, rimpels, verlies aan elasticiteit, pigment- en ouderdomsvlekken, ….

 

Bel 093772384 voor meer info of klik hier of rechtsonder dit scherm om te chatten
Wil je op de hoogte blijven van ons advies, onze producten en onze behandelingen, Schrijf dan in op onze nieuwsbrief.
Ontdek wat andere mensen zeggen over Tache de Beauté.